Foto: Foto: Marko Jakobi

Igaunijas "Rimi" veikali Ziemassvētkos, 24. decembrī, nolēmuši saīsināt darbu dienu līdz pulksten 18. Šāds solis izpelnījies lielu igauņu uzmanību soctīklos.

"Rimi Eesti food" valdes priekšsēdētājs Vaido Padumē portālam "Delfi.ee" skaidroja, ka saruna par to, cik ilgi svētkos vajadzētu strādāt pārtikas veikaliem Igaunijā nav nekāds jaunums, taču šajā gadā nolemts veikt izmaiņas ierastajos paradumos.

"Ziemeļvalstīs un daudzās citās Eiropas valstīs šāda prakse slēgt veikalu durvis ātrāk ir ierasta lieta," sacīja Padumē, piebilzdams, ka daudzos pakalpojumu sektoros būtu ļoti sarežģīti svētkos beigt darbu ātrāk, taču iepirkšanās pārtikas veikalā neesot šis gadījums. Padumē vadītais uzņēmums lēmumu pieņēmis, ņemot vērā Ziemeļvalstu pieredzi.

"Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa portālam "Delfi" skaidroja, ka Latvijas "Rimi" veikali Igaunijas piemēram šogad nesekos.

"Tradicionāli pirmssvētku un svētku dienās veikalos tiek noteikts saīsināts darba laiks. Tā, šogad lielākā daļa veikalu durvis vērs ciet 24. decembra vakarā pulksten 20., lai arī pircēju iepirkšanās paradumi liecina, ka pirmssvētku pirkumi tiek veikti vēl pēdējā brīdī. Tāpat arī 25. decembrī veikali darbu sāks vēlāk," skaidroja Preisa.

Viņa norāda, ka, nosakot darba laiku svētku un pirmssvētku dienās, uzņēmums izvērtē darbinieku vēlmi un gatavību strādāt. "Gana daudzi mūsu darbinieki Ziemassvētkus svin pēc pareizticīgo kalendāra, un labprāt tam pielāgo savus darba grafikus. Tāpat jāņem vērā fakts, ka darbs svētku dienās, protams, tiek apmaksāts dubultā un cilvēki labprāt izvēlas izmantot šo iespēju," sacīja Preisa.

Jau ziņots, ka "Rimi Latvia" pērn, tāpat kā 2016. gadā, bija lielākais uzņēmums tirdzniecības nozarē pēc apgrozījuma. Uzņēmuma apgrozījums sasniedza 870,428 miljonus eiro.

Pērn "Rimi Latvia" apgrozījums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieauga par 4,7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!