Foto: Shutterstock

Zviedrijas meža nozares koncerns "Södra" līdz ar Zviedrijas "Bergvik Skog" meža īpašumu un uzņēmumu Latvijā iegādi plāno nodrošināties ar daļu no nepieciešamajiem meža izejmateriāliem un uzlabot kokmateriālu importa struktūru, stiprinot "Södra" konkurētspēju, teikts paziņojumā kompānijas mājaslapā.

"Šis ieguldījums nodrošinās mūs ar daļu no nepieciešamajiem izejmateriāliem. Tas uzlabos mūsu kokmateriālu importa struktūru, palielinot kokmateriālu piegādes koncerna dalībniekiem un stiprinot "Södra" konkurētspēju," norāda "Södra" prezidents un izpilddirektors Larss Idermarks.

Kompānijā atzīmē, ka "Södra" Latvijā jau pirms darījuma piederēja 15 000 hektāru meža zemes, un kompānija papildus iegādājusies "Bergvik Skog AB" mežu saimniecību Latvijā 111 100 hektāru kopējā platībā, tostarp 80 300 hektārus meža zemes, kas uzņēmumam dos iespēju būtiski nostiprināt pozīcijas.

"Södra Skog" biznesa rajona prezidents Ūlofs Hansons norādīja, ka Latvija ir un arī turpmāk būs galvenais "Södra" izejmateriālu piegādes avots. "Jaunu meža zemju iegāde palielinās mūsu iespējas veiksmīgai sadarbībai Latvijas tirgū. Mēs arī turpmāk sekosim "Bergvik Skog" virzienam, lai attīstītu ilgtspējīgu mežsaimniecību ar augstiem meža apsaimniekošanas mērķiem," viņš sacīja.

Kompānijā arī norāda, ka tās iegādātā meža augsne ir ļoti auglīga, un ieguvums no tās nākamajās desmitgadēs palielināsies. Augšanas krājumi pašlaik ir 10,6 miljoni kubikmetri.

Jau vēstīts, ka Zviedrijas "Bergvik Skog" otrdien, 13. novembrī pārdevis savus meža īpašumus un uzņēmumus Latvijā Zviedrijas meža nozares koncernam "Södra" un nodevis savu uzņēmumu – "Bergvik Skog" un "Ruda" – darbību Latvijā kopā ar visiem darbiniekiem "Södra" pārziņā. Tādējādi "Bergvik Skog" pārdevis 111 100 hektārus zemes, no kuriem 80 300 hektārus veido produktīva meža zeme. Darījuma summa sasniedza 324 miljonus eiro.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2017. gadā "Bergvik Skog" apgrozījums bija 2,423 miljoni eiro, bet uzņēmuma peļņa bija 275 931 eiro.

Kompānija ir reģistrēta 2003. gadā, un tās pamatkapitāls ir 106,025 miljoni eiro. Kompānija pieder Zviedrijas uzņēmumam "Bergvik Skog".

Zviedrijas "Södra" Latvijā ir meitasuzņēmums "Sorda meži". "Sodra" mājaslapā teikts, ka kompānija jau ilgāku laiku investē mežos Baltijas valstīs un kopš 2006. gada tai pieder meži Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!