Foto: LETA

Tirdzniecības nozarē lielākais uzņēmums pēc apgrozījuma pērn, tāpat kā iepriekšējā gadā, bija mazumtirgotājs "Rimi Latvia", kura apgrozījums sasniedza 870,428 miljonus eiro, liecina SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2018".

Pērn "Rimi Latvia" apgrozījums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieauga par 4,7%. Tāpat no lielāko uzņēmumu desmitnieka "Rimi Latvija" ir ar lielāko rentabilitāti – 4,7%.

Otrās vietas titulu tāpat kā pērn saglabāja mazumtirgotājs "Maxima Latvija", kura apgrozījums pieauga pa 4,2% un bija 723,054 miljoni eiro, bet no ceturtās uz trešo vietu ir pakāpies saimniecības preču vairumtirgotājs "Sanitex", kura apgrozījums palielinājās par 14,5% un bija 303,355 miljoni eiro.

No trešās vietas uz ceturto vietu ir noslīdējis elektroierīču ražotājs "Samsung Electronics Baltics", kura apgrozījums pieauga par 5,8% un veidoja 297,445 miljonus eiro, bet no astotās uz piekto vietu pakāpies kokapstrādes iekārtas tirgotājs "Contiplus Riga", kura apgrozījums palielinājās 1,6 reizes, sasniedzot 166,915 miljonus eiro. Sestajā vietā ierindojās pārtikas tirgotājs "Lenoka", kura apgrozījums pieauga par 12% un bija 150,378 miljoni eiro.

Ar divu pozīciju kritienu tirdzniecības nozares lielāko uzņēmumu "Top 10" septīto vietu ieguva lauksaimniecības preču tirgotājs "Elagro Trade", kura apgrozījums pieauga par 5,3% un veidoja 145,618 miljonus eiro. Kā jaunpienācējs astoto vietu ieguvis lauksaimniecības preču tirgotājs "Jupaks", kura apgrozījums pieauga 1,6 reizes un bija 126,413 miljoni eiro.

Devītajā vietā stabilu pozīciju ar 20,6% apgrozījuma pieaugumu, sasniedzot 116,537 miljonus eiro, noturējis sadzīves tehnikas vairumtirgotājs "Green Trace", savukārt tirdzniecības nozares lielāko uzņēmēju "Top 10" noslēdza alkoholisko dzērienu vairumtirgotājs "Amber Distribution Latvia", kuram izdevās apgrozījumu palielināt par 14%, sasniedzot 105,097 miljonus eiro.

Salīdzinājumā ar pērno gadu, šogad tirdzniecības nozares lielāko uzņēmumu desmitnieku atstāja lauksaimniecības preču tirgotājs "Linas Agro" un tabakas izstrādājumu izstrādātājs "Phillip Morris Latvia".

"Latvijas biznesa gada pārskata" kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!