Foto: DELFI

Ekonomikas ministrijas (EM) izsludinātajā 36 miljonu eiro vērtajā iepirkumā par naftas produktu drošības rezervju veidošanu vērtēs desmit pretendentu piedāvājumus, liecina EM informācija.

Patlaban EM, ievērojot Aizsardzības un drošības jomas iepirkumu un Enerģētikas likuma regulējumu, organizē sarunu procedūru par naftas produktu drošības rezervju pakalpojumu sniegšanu ar mērķi nodrošināt Latviju ar valsts naftas produktu drošības rezervēm. Kopējais nepieciešamais naftas produktu drošības rezervju apmērs ir 336 440 tonnu un līguma darbības termiņš ir divi gadi no iepirkuma līguma noslēgšanas dienas.

Interesi par dalību iepirkumā izrādīja kopumā 16 pretendenti, bet piedāvājumi saņemti no desmit pretendentiem, kuri pārstāv Latviju, Lietuvu, Apvienoto Karalisti un Šveici. Iepirkumā piedalīsies Lietuvas "Okseta", Latvijas SIA "Pirmais", Lietuvas "Baltic Petroleum", Šveices "Vitol SA", Latvijas SIA "Circle K Latvia", Latvijas AS "Ventbunkers", Šveices "Gunvor SA", Latvijas SIA "RDZ Eneregy", Šveices "Mercuria Energy Trading SA" un Apvienotās Karalistes "Hartree Partners (UK) Limited".

EM iepirkumu komisija ir sākusi pretendentu iesniegto piedāvājumu vērtēšanu.

Jau ziņots, ka 2017. gada decembrī EM noslēdza līgumus par naftas produktu drošības rezervju uzglabāšanas pakalpojuma sniegšanu ar astoņiem uzņēmumiem kopsummā par 7,9 miljoniem eiro. Līgumus EM noslēdza ar SIA "Pirmas", "Okseta", "Baltic Petroleum", SIA "Circle K Latvia", AS "Ventbunkers", SIA "RDZ Energy", "Gunvor SA" un "Vitol SA".

Naftas produktu drošības rezervju pakalpojuma līgumi noslēgti laika posmam no 2017. gada 29. decembra līdz 2018. gada 30. jūnijam ar tiesībām pagarināt vispārīgās vienošanās un līguma darbības termiņu, pusēm rakstiski vienojoties par termiņu, kas nav garāks par 20 dienām, un summu, kas nav lielāka par 10% no vispārīgās vienošanās kopējās līgumcenas, ievērojot piedāvājumos noteiktās līgumcenas un apjomus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!