Foto: LETA

Mazumtirgotājs "Maxima Latvija" aicina apspriedē par "Maxima" lielveikala izveidi pie Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionāra "Gaiļezers" iesaistīties visām ieinteresētajām pusēm, tostarp Veselības ministriju, Aizsardzības ministriju, RAKUS vadību, kā arī ārstu un pacientu organizācijas un citas ieinteresētās personas, informēja "Maxima Latvija" pārstāvji.

"Vērtējot aizvadītās nedēļas notikumus un RAKUS vadības komunikāciju, diemžēl esam zaudējuši paļāvību slimnīcas valdes spējai konstruktīvi risināt sabiedrībai nozīmīgus jautājumus par slimnīcas piekļuves infrastruktūras uzlabošanu, kas gadu desmitiem tika atstāti novārtā. Atbildot uz "Maxima" priekšlikumu slimnīcai izbūvēt vajadzīgos pievedceļus un stāvvietu, RAKUS vadība ir maldinājusi sabiedrību par uzņēmuma nodomiem. Slimnīcas pārstāvji ir centušies manipulēt ar situāciju, noveļot atbildību uz citiem brīdī, kad, pēc "Maxima" izrādītās iniciatīvas, gaismā nākusi slimnīcas vadības gadiem ilgusī neizdarība. Lai turpmākā komunikācija un jautājumu risināšana būtu jēgpilna un konstruktīva, nepieciešams paplašināt sarunu biedru loku un katrai iesaistītajai pusei atklāti iepazīstināt ar savu redzējumu un konkrētiem plāniem, kurus sabiedrības, ārstu un pacientu interesēs esam gatavi ņemt vērā," sacīja "Maxima Latvija" valdes loceklis Jānis Vanags.

Kompānijā arī norādīja, ka "Maxima Latvija" iecere slimnīcas infrastruktūru un piekļuvi stacionāram uzlabotu, taču šis apstāklis, acīmredzot, nav zināms Veselības ministrijas un Aizsardzības ministrijas pārstāvjiem. "Tādēļ, lai iespējami drīz atrastu konstruktīvu risinājumu un apspriestu jau konkrētus plānus, turpmākajās sanāksmēs jāpiedalās visām iesaistītajām pusēm un amatpersonām, kurām ir tiesības pieņemt sabiedrības interesēs balstītus lēmumus," uzsvēra "Maxima Latvija" pārstāvji.

Pēc kompānijā vēstītā, "Maxima Latvija" ir nosūtījusi aicinājumu RAKUS vadībai, Veselības ministrijai, kā arī Aizsardzības ministrijai uz kopēju tikšanos, kā arī rosinājusi līdz tās norisei atsūtīt visām pusēm sanāksmes dienaskārtībā iekļaujamos punktus un konkrētu slimnīcas attīstības redzējumu ar precizētām prasībām, kas nepieciešamas aizsardzības vajadzībām.

Jau vēstīts, ka "Maxima Latvija" plāno būvēt lielveikalu uz tai piederošas zemes blakus RAKUS stacionāram "Gaiļezers". Lielveikalu iecerēts būvēt uz zemesgabala 0,73 hektāru platībā, kas novietots kreisajā pusē no galvenās ieejas slimnīcas teritorijā.

Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders iepriekš sacīja, ka RAKUS ir stratēģiski nozīmīga slimnīca, līdz ar to projekti, kas varētu apgrūtināt slimnīcas infrastruktūru un darbību, tostarp ārkārtas situācijās, nav pieļaujami.

Tāpat ziņots, ka "Maxima Latvija" apgrozījums pērn bija 723,054 miljoni eiro, kas ir par 4,2% vairāk nekā 2016. gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 93,9%, sasniedzot 23,224 miljonus eiro.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000. gada 29. novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V". Uzņēmuma veikalu tīklu veido četru formātu 158 tirdzniecības vietas - pieci "Maxima XXX", 24 "Maxima XX", 127 "Maxima X" un divi "Maxima Express".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!