Foto: LETA

Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) līdz šim nav saņēmis ziņojumus par Latvijā pārtikas precēs atrastām adatām, sacīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Lietuvas PVD oktobrī nedēļas laikā saņēma četrus ziņojumus par pārtikas precēs atrastām adatām, tostarp trijos gadījumos ziņots par adatām banānos, bet vienā gadījumā - par adatu atdzesētā gaļā.

"Šobrīd no Latvijas patērētājiem šādas sūdzības saņemtas nav," teica Meistere.

Tāpat viņa norādīja, ka patlaban PVD nav pamata veikt pastiprinātas pārbaudes, taču nevar izslēgt atsevišķu cilvēku ļaunprātīgu rīcību arī Latvijā.

Meistere piebilda, ka arī Lietuvas PVD nav ziņojis, ka būtu aizdomas par piesārņotu produktu iespējamību citu valstu tirgos, taču, ņemot vērā, ka runa ir par konkrētu starptautisku tirdzniecības tīklu, nav šaubu, ka tas paškontroles ietvaros veic pārbaudes.

"Lai gan šobrīd Latvijas patērētājiem nebūtu jāsatraucas, atgādinām, ka uzmanīgiem jābūt vienmēr, tāpēc, ja kādam patērētājam ir gadījies pārtikas produktos atrast adatas vai kādus citus svešķermeņus, aicinām ziņot dienestam, kas veiks pārbaudes," uzsvēra PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja.

Jau ziņots, ka ka pirmais banāns, kurā Lietuvā tika atrasta adata, bija nopirkts tirdzniecības centrā "Lidl" Šauļos, otrais - Kauņas veikalā "Iki" un trešais – Marijampoles veikalā "Maxima". Šajos veikalos sākta novērošanas kameru ierakstu pārskatīšana. Tirdzniecības centri arī mudināti pastiprināt pārtikas preču kontroli uzglabāšanas un pārdošanas laikā.

Tāpat vēstīts, ka vairākās pasaules valstīs konstatēti gadījumi, kad pārtikas produktos sadurtas metāla adatas. Tostarp Austrālijas pārtikas drošības dienests un policija izmeklē gadījumus, kad cilvēki veikalos iegādājušies zemenes, kurās sadurtas adatas. Aizdomās turamie nav identificēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!