Foto: F64
"Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) par diviem miljoniem eiro plāno iegādāties automobiļu, mehānismu riepas un palīgmateriālus, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publiskotā informācija.

LAU Komunikācijas daļas vadītāja Sigita Audere sacīja, ka iepirkums izsludināts, lai nodrošinātu uzņēmuma pamatdarbību – valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu veikšanu. Riepu iegāde nepieciešama LAU tehnikas parkam, kas veido 1700 tehnikas vienību. Plānotā līguma summa ir divi miljoni eiro un tā darbības laiks – 36 mēneši.

Iepirkuma nolikumā norādīts, ka tas ir sadalīts divās pozīcijās - vieglo automobiļu riepu iegāde un kravas automobiļu riepu iegāde. Pretendents var iesniegt piedāvājumu par vienu vai abām pozīcijām un tiks slēgta viena vispārīgā vienošanās ar ne vairāk kā 10 dalībniekiem, katrā no pozīcijām, izvēloties ne vairāk kā piecus dalībniekus.

Pretendentu pieteikumi iesniedzami līdz 23. oktobrim.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometru, no kuriem 9092 kilometri autoceļu ir ar melno segumu, bet 10 989 kilometri ir grants autoceļi, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!