Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV interneta tirdzniecības giganta "Amazon" vadītājs Džefs Bezoss ierindojies žurnāla "Forbes" veidotā ikgadējā 400 ASV bagātāko cilvēku saraksta augšgalā, viņam apsteidzot datortehnoloģiju uzņēmuma "Microsoft" dibinātāju Bilu Geitsu, kurš šajā pozīcijā bija atradies iepriekšējos 24 gadus.

Bezosa bagātība šogad novērtēta 160 miljardu dolāru (138,5 miljardu eiro) apmērā, salīdzinot ar 81,5 miljardiem dolāru (70,5 miljardiem eiro) pirms gada.

Turklāt Bezoss ir arī pirmais cilvēks, kura bagātība šajā sarakstā pārsniegusi 100 miljardu dolāru robežu.

Otro vietu ar 97 miljardu dolāru bagātību ieņem Geitss, bet trešajā vietā ir amerikāņu investors Vorens Bafets, kura bagātība veido 88,3 miljardus dolāru.

Ceturtajā pozīcijā atrodas sociālā tīkla "Facebook" dibinātājs un vadītājs Marks Cukerbergs (61 miljards dolāru), piektajā vietā ir biznesa programmatūras ražotāja "Oracle" līdzdibinātājs Lerijs Elisons (58,4 miljardi dolāru), bet pirmo sešinieku noslēdz interneta giganta "Google" līdzdibinātājs Lerijs Peidžs (53,8 miljardi dolāru).

Tikmēr ASV prezidents Donalds Tramps turīgāko amerikāņu sarakstā nokrities par 11 pozīcijām un atrodas 259. vietā, taču viņa bagātība saglabājusies aptuveni nemainīgā līmenī, tai veidojot 3,1 miljardu dolāru.

"Forbes" raksta, ka 400 bagātākajiem amerikāņiem kopumā pieder 2,9 triljoni dolāru, salīdzinot ar 2,7 triljoniem dolāru pērn. Minimālais bagātības līmenis, lai iekļūtu šajā sarakstā, sasniedzis 2,1 miljardu dolāru, kas ir rekordaugsts līmenis, bet vidējais sarakstā iekļauto cilvēku bagātības līmenis veido 7,2 miljardus dolāru, kas arī ir visu laiku augstākais rādītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!