Foto: F64

Valsts ieņēmumu dienests (VID) piemērojis aizliegumu komercreģistrā ierakstīt aktīvās atpūtas preču tirgotāja SIA "Gandrs" reorganizāciju, likvidāciju, amatpersonu atsaukšanu un daļu īpašnieka izslēgšanu no dalībnieku reģistra, ja ar pieteikumu komercreģistrā vēršas uzņēmums vai tā pārstāvis, vēsta "Lursoft" Klientu portfelis.

Tai pašā laikā VID ir atļāvis uzņēmumam reģistrēt papildus dalībniekus un amatpersonas.

SIA "Gandrs" vienīgais īpašnieks ir par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu apsūdzētais bijušais Saeimas deputāts Askolds Kļaviņš. Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šī gada 2. maijā pret viņu ierosināja kriminālprocesu sakarā ar aizdomām par Saeimas deputātiem pienākošos degvielas kompensācijas izmantošanu, lai uzpildītu sava uzņēmuma auto. Arī vēstīts, ka uzņēmums jau vairākus mēnešus bijis VID redzeslokā. Drīz pēc informācijas nonākšanas publiskajā telpā Kļaviņš nolika deputāta mandātu.

VID Nodokļu kontroles pārvalde lēmumu par nodrošinājuma piemērošanu "Gandrs" pieņēmusi 21. septembrī, bet komercreģistrā tas ierakstīts 25. septembrī. Šis ir uzņēmuma pirmais nodrošinājums.

Kopš 2013. gada "Gandrs" valdes priekšsēdētājs ir Askolda Kļaviņa dēls Ansis Kļaviņš, savukārt valdes locekles ir Alla Luksa un Laura Klūga, liecina "Lursoft" informācija.

Uzņēmums ir reģistrēts 1991. gadā, tā pamatdarbība ir aktīvās atpūtas preču vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība. 2017. gadā uzņēmums strādāja ar apgrozījumu 3,844 miljonu apmērā, savukārt tā tīrā peļņa bija 55 tūkstoši eiro.

"Gandrs" ir divi meitas uzņēmumi – "Gandrs IT", kura tīrā peļņa pagājušajā gadā bija 20 tūkstoši eiro, un "Gandrs poligrāfija", kas pērn strādāja ar peļņu 50 tūkstošu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!