Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Šomēnes prezentētie "Apple" jaunie viedtālruņi "iPhone Xs" un "Xs Max" nav spējīgi baterijas testā izturēt tikpat ilgu laiku, pat kā gadu vecais "iPhone X", liecina autoritatīvā izdevuma "Tom's Guide" veiktais eksperiments ar pilnu baterijas uzlādi un izlādi vienādos apstākļos.

"Tom's Guide" baterijas darbības ilgumu pārbauda ar interneta pārlūkošanu 4G tīklā, ekrānu iestatot konstantā 150 nitu gaišumā, atslēdzot "auto brightness" un "TrueTone" funkciju. Šādā scenārijā jaunais "iPhone Xs Max" ar pilnu uzlādi līdz izslēgšanās iztur 10 stundas un 38 minūtes, kamēr gabarītos mazākais "iPhone Xs" – deviņas stundas un 41 minūti. Tomēr pat milzīgā "Xs Max" gadījumā tas ir mazāk nekā pirms gada tādos pašos apstākļos testētajam "iPhone X", kas izturēja 10 stundas un 49 minūtes.

Turklāt "iPhone Xs" un "Xs Max" rezultāts šajā testā ir raksturojams kā "viduvējs" salīdzinājumā ar "Android" platformas flagmaņiem "Tom's Guide" bateriju testā. Līderis ir "Huawei P20 Pro" ar 14 stundām un 13 minūtēm, kam seko "Google" pērnā gada flagmanis "Pixel 2 XL" un "Samsung" jaunais "Galaxy Note 9". Par "iPhone Xs Max" ilgāk šajā eksperimentā spēj izturēt pat vidējās cenas kategorijas viedtālrunis "OnePlus 6".

Lai arī "Apple" nenorāda "iPhone" akumulatoru ietilpību, tirgus regulatoru sertifikācijas dokumenti liecina, ka jaunajam modelim tas ir mazliet mazāks nekā priekštecim – 2658 mAh pret pērnā gada 2716 mAh, kamēr lielajam "iPhone Xs Max" tas ir 3174 mAh (salīdzinājumam – "Huawei" un "Samsung" savos flagmaņos izmanto akumulatorus ar 4000 mAh).

"Apple" savos reklāmas materiālos norāda, ka "iPhone Xs" spēj izturēt līdz pat 12 stundas, pārlūkojot internetu (šāds pats ilgums pērn tika norādīts "iPhone X"), kamēr ar "Xs Max" internetu varot pārlūkot līdz 13 stundām ar pilnu uzlādi. Tiesa, baterijas veiktspēju var ietekmēt dažādi faktori, tostarp operētājsistēmas versija, izmantoto komponenšu optimizācija, mobilo sakaru kvalitāte u.tml. "Apple" jauno "iPhone" prezentācijā solīja, ka "Xs" akumulators ar vienu uzlādi izturēs par 30 minūtēm ilgāk nekā vecais "X" un "Xs Max" – par pusotru stundu ilgāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!