Foto: Shutterstock
Savu darbību uzsāk jauns lauksaimniecības liellopu izsoļu rīkotājs SIA “Cattle Market”, piedāvājot iespēju lauksaimniekiem realizēt liellopus gan vietējā, gan starptautiskā tirgū, rīkojot izsoles, kuras iespējams vērot klātienē un interneta video tiešraidēs.

No 3. oktobra lauksaimnieki un visi interesenti varēs klātienē piedalīties liellopu izsolēs jaunizveidotajā "Cattle Market" savākšanas centrā Saldus novadā, kā arī sekot līdzi video tiešraidēs uzņēmuma mājas lapā "www.cattlemarket.lv" un interneta vietnēs "Facebook", "Youtube" un "instagram": "cattlemarketlatvia".

Savākšanas centrs, kur norisināsies izsoles, ir moderns, dzīvniekiem un videi draudzīgs. Tas nodrošina dzīvnieku apriti pēc mūsdienīgākajiem standartiem, samazinot dzīvnieku saslimšanas vai traumēšanās riskus pirms izsoles, tās laikā un pēc. Tas mazina dzīvnieku stresu, tādējādi maksimāli novēršot dzīvnieku dzīvmasas zudumu. Ilggadējā pieredze starptautiskajā liellopu tirgū, sadarbībā ar profesionāliem zootehniķiem un veterinārārstiem, spēj nodrošināt augstas kvalitātes servisu dzīvnieku realizācijai.

Izsoles dalībnieku ērtībai par katra pārdotā dzīvnieka cenu tiek paziņots tā īpašniekam ar īsziņas un e-pasta palīdzību nekavējoties pēc tā pārdošanas, pat, ja izsole vēl nav beigusies citiem dzīvniekiem.

"Uzsākot darbu pie izsoļu rīkošanas, galvenā doma bija organizēt darbu tā, lai klientiem viss process būtu ērts un caurskatāms – atklāti, skaidri un saprotami pārdevējiem, pircējiem un citiem interesentiem," skaidro diplomēts zootehniķis un uzņēmuma valdes loceklis Dāvis Krēziņš.

Bez izsoļu rīkošanas tiek piedāvāta arī vaislas materiāla un kaušanai paredzētu dzīvnieku realizācija, organizējot dzīvnieku tirdzniecību starptautiskajā tirgū, kā piemēram ES valstīs, arī Turcijā, Tuvajos Austrumos. Izveidota sadarbība ar tādām NVS valstīm kā Uzbekistāna un Kazahstāna. "Mēs vienmēr cenšamies nodrošināt saimniekiem visaugstākās pārdošanas cenas, jo mūsu mērķis ir padarīt spēcīgākus mūsu piegādātājus ar katru veiksmīgu darījumu. Komisijas maksu iekasējam no pircējiem nevis pārdevējiem, lai vietējiem ražotājiem būtu mazākas izmaksas liellopus realizējot. Mūsu prioritāte vienmēr ir lauksaimnieki un to attīstība." piebilst D. Krēziņš.

"Cattle Market" ir pirmais uzņēmums Latvijā, kas sniedz iespēju piedalīties liellopu izsolēs, nodrošinot video tiešraides internetā. Uzņēmuma komandai ir vairāk nekā 10 gadu pieredze starptautiskajā liellopu tirdzniecībā. Uzņēmums ir daļa no Amerikā bāzētas uzņēmumu grupas, kura nodarbojās ar liellopu tirdzniecību un dzīvnieku izsolēm pēdējos 27 gadus. Ir izveidota cieša sadarbība ar vairākām liellopu audzētāju biedrībām, asociācijām un to nobarošanas fermām, kā arī ar ārvalstu pircējiem Eiropā, Turcijā, Tuvajos Austrumos un Āzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!