Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" rīkotajā konkursā par vārdu piešķiršanu 14 Airbus A220-300 lidmašīnām, pāris dienas pirms konkursa noslēguma Ogrei ir aptuveni 200 balsīm vairāk nekā galvaspilsētai, portālu "Delfi" informēja kompānija.

Turpinās "airBaltic" akcija piešķirt lidmašīnām Latvijas pilsētu vārdus, taču sabiedrībā raisās diskusijas par Latvijas pilsētu anglisko skanējumu.

Pašlaik pirmajās trīs pozīcijās atrodas Cēsis, Valmiera un Alūksne, taču balsošana šajā vietnē turpinās vēl līdz 21. septembra pulksten 10.

Ja Top-14 iekļūs, piemēram, Ogre, kam pašlaik ir vairāk balsu nekā Rīgai, un kas angļu valodā varētu izklausīties mulsinoši, "airBaltic" paredz, ka lidmašīnu apkalpe biežāk saņems jautājumus no ārvalstu pasažieriem par to, kas tā ir par pilsētu un kur tā atrodas. Tādā veidā uzņēmums vēlas veicināt pilsētas atpazīstamību aiz Latvijas robežām. Tas arī ir viens no šīs iniciatīvas mērķiem.

Jau iepriekš vēstīts, ka "airBaltic" aicina ikvienu interesentu balsot par kādu no 76 Latvijas pilsētām, kas atrodas tuvākos un tālākos valsts nostūros, lai noskaidrotu 14 populārākās un iemīļotākās pilsētas, kas tiks iekļautas "Airbus" A220-300 vizuālajā noformējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!