Foto: Publicitātes foto

2018. gada astoņos mēnešos SIA "Valmiermuižas alus" apgrozījums audzis par 16%, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pagājušajā gadā, sasniedzot 3,942 miljonus eiro, portālu "Delfi" informē uzņēmumā.

"Valmiermuižas alu brūvējam tikai Valmiermuižā un alus darīšanas jaudu palielināt neplānojam. Turpmāk vēlamies augt kvalitātē, brūvējot vēl bagātākas alus garšas," stāsta "Valmiermuižas alus" darītavas saimnieks Aigars Ruņģis.

Alus darītavas īpašnieks pauž lepnumu par to, ka alus tiek brūvēts tikai Latvijā. Uz ražotā alus etiķetēm norādīts "Crafted in Latvia" ("Darināts Latvijā"), tādā veidā popularizējot Latvijā darīto alu arī pasaulē.

Alus darītavā skaidro, ka šī gada astoņos mēnešos izbrūvēts par 6,5% vairāk alus nekā 2017. gada attiecīgajā laika periodā. Tāpat uzņēmumā atzīst, ka šīs vasaras lielais karstums būtiski palielinājis pieprasījumu pēc alus.

Par 14% pieaudzis Valmiermuižā darīto alus kokteiļu "Frišs" pieprasījums. "Šogad, pēc mūsu cienītāju lūguma, sākām piedāvāt jaunu tumšā alus kokteili "Frišs", kuru brūvējam no Valmiermuižas tumšā alus un ķiršu zeltera," stāsta Ruņģis. Savukārt lejamā alus apjoms restorānos un bāros šogad pieaudzis par 18%.

Tāpat uzņēmumā atzīmē, ka savus cienītājus ir ieguvis arī "Valmiermuižas degalus", pēc kura pieprasījums šogad audzis par 63%. Liela izaugsme šogad ir arī bezalkoholiskajiem dzērieniem, pēc kuriem pieprasījums audzis par 23%.

Runģis uzskata, ka dzērieniem, kas tiek gatavoti no Latvijas mežos un dārzos izlolotām garšām, ir izaugsmes iespējas gan Latvijā, gan eksporta tirgos nākotnē.

Tāpat alus darītavā novērots, ka arvien biežāk ar Latvijas mazo alus darītavu brūvējumiem vēlas iepazīties arī ārvalstu kultūras tūristi.

2018. gada astoņos mēnešos Valmiermuižā izbrūvēts 1,655 miljons litru alus un 124,9 tūkstoši litru bezalkoholisko dzērienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!