Foto: LETA

Genomikas uzņēmums SIA "Latvia MGI Tech" parakstījis līgumu ar industriālo parku attīstītāju SIA "Piche" par jaunu telpu būvniecību un īri industriālajā parkā, kas atradīsies Mārupē, netālu no lidostas "Rīga" un durvis vērs nākamā gada pavasarī, informēja "Piche" pārstāvji.

Kompānijā norādīja, ka lidostas parks ir patlaban lielākais "Piche" projekts, taču nākamgad kompānija plāno lidostas reģionā izbūvēt industriālos parkus vēl 50 000 kvadrātmetru platībā.

Pirmā lidostas parka projekta kārta, 7000 kvadrātmetru platībā, ir izīrēta genomikas uzņēmumam SIA "Latvia MGI Tech", un tā tiks būvēta pēc Ķīnas genomikas jeb zinātnes nozares, kas jebkuru procesu organismā pēta genomu līmenī, giganta "BGI Group" meitas uzņēmuma "MGI" prasībām un mūsdienu standartiem. Lidostas parka telpās plānots nodarbināt līdz 80 cilvēkiem.

"Piche" valdes priekšsēdētājs Pēteris Senkāns pauda prieku par "Latvia MGI Tech" līdzdalību lidostas parka projektā, norādot, ka tas dos jaunas darba vietas Latvijā un sekmēs valsts ekonomisko izaugsmi.

"Latvia MGI Tech" Biznesa attīstības vadītājs Andis Šlaitas norādīja, ka "Piche" piedāvājums būvēt ražotni un laboratorijas attiecīgā projekta ietvaros bija ļoti pievilcīgs saistībā ar objekta pievilcīgo atrašanās vietu. "Sadarbība ar "Piche" komandu ir ļoti produktīva. Nepilna mēneša laikā "Piche" arhitekti ir uzprojektējusi ražotnes, laboratoriju un noliktavu telpas atbilstoši mūsu dotajam tehniskajam uzdevumam. Nākamā gada pavasarī plānojam ievākties jaunajās telpās," sacīja Šlaitas.

Jau ziņots, ka SIA "Latvia MGI Tech" ir reģistrēts 2017. gada 14. jūlijā un pilnībā pieder Honkongā reģistrētam uzņēmumam "BGI Complete Genomics Hong Kong Co., Limited". Kompānijas pamatkapitāls ir 100 000 eiro.

"BGI" ir viens no pasaules lielākajiem genomikas uzņēmumiem, kura misija ir uzlabot cilvēka dzīves kvalitāti ar zinātnes un tehnoloģiju palīdzību. Uzņēmuma galvenā mītne atrodas Šenžeņā, Ķīnā. "BGI" filiāles un pētniecības laboratorijas atrodas Ķīnas lielākajās pilsētās, kā arī Austrālijā, Āzijā, Eiropā un Ziemeļamerikā. Kompānija ir dibināta 1999. gadā un pašlaik nodarbina vairāk kā 6000 darbiniekus. "BGI Genomics" akcijas kotējas Honkongas fondu biržā un to vērtība pārsniedz 3,8 miljardus eiro.

SIA "Piche" ir reģistrēts 2005. gadā un tā pamatkapitāls ir 2900 eiro. Uzņēmuma liekākais īpašnieks ir Pēteris Senkāns (99%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!