Foto: Shutterstock

Dienvidkorejiešu kompānija "Samsung" šogad prezentēs viedtālruni ar salokāmu ekrānu, intervijā tālrādes kanālam CNBC paziņojis "Samsung Mobile" vadītājs Dong-Jins Kohs. Revolucionārās tehnoloģijas viedtālruņa prezentācija notiks "Samsung" izstrādātāju konferencē novembrī Sanfrancisko.

"Samsung" pirmo reizi par salokāma ekrāna viedtālruņa izstrādi paziņoja pērnā gada septembrī. Toreiz Kohs žurnālistiem teica, ka jaunā ierīce tiks pozicionēta kā "Galaxy Note". Ņemot vērā, ka "Samsung" augustā jau prezentēja jauno "Galaxy Note 9", visticamāk, salokāmā ekrāna viedtālrunis tiks pozicionēts kā jaunas sērijas pārstāvis, blakus "Galaxy Note" un "Galaxy S" sērijai.

"Samsung Mobile" vadītājs pagaidām nevēlējās atklāt detalizētāku informāciju, kā šāds revolucionārs viedtālrunis darbosies, tomēr atklāja, ka "Samsung" to diferencēs no planšetēm.

Pēc provizoriskas informācijas, jaunajam viedtālrunim būs septiņu collu ekrāns, gluži kā mazākajām planšetēm. Tomēr šo ierīci varēs savāzt tā, ka tā nav lielāka par naudasmaku. Arī salocītā stāvoklī viedtālrunim būs neliels ekrāns, kurā pieejama svarīgākā informācija, kā arī iespēja uzņemt fotogrāfijas, to neatvāžot.

Lai arī revolucionārais "Samsung" viedtālrunis tiks prezentēts vēl šogad, pagaidām nav zināms, kad tas nonāks tirdzniecībā. Iepriekš izskanēja informācija, ka tas varētu notikt 2019. gada sākumā, visupirms to pozicionējot tiem, kuri mobilajos tālruņos spēlē spēlītes. Ja pirmie lietotāji būs ar to apmierināti, tad "Samsung" plašāku pieejamību šai ierīcei nodrošināšot 2019. gada otrajā pusē.

Salokāma ekrāna viedtālruņu jomā "Samsung" būs pionieris, pārspējot savu sīvāko sāncensi "Apple". Nozarē klīst baumas, ka arī "Apple" strādā pie tamlīdzīgas tehnoloģijas nākotnes "iPhone" modeļiem. Vēl 2017. gadā pavīdēja runas, ka "Apple" strādā pie "iPhone" prototipa, kurā tiek izmantots salokāms kompānijas "LG" ekrāns. Nozares analītiķi pieļauj, ka "Apple" tamlīdzīgu viedtālruni prezentēs ne ātrāk kā 2020. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!