Alus darītava "Valmiermuiža" ir Aigara Ruņģa lolots sapnis, kas dienas gaismu ieraudzīja pirms deviņiem gadiem, kad tika brūvēta pirmā alus šķirne. Uzņēmums startēja ar visai pieticīgu mērķi - radīt katram Latvijas iedzīvotājam pa litram alus gadā. Savukārt 2017. gadā "Valmiermuiža" saņēma "Eksporta un inovācijas balvu", iegūstot 3. vietu nominācijā "Importa aizstājējprodukts".

"Delfi" jau ziņoja, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) četrpadsmito gadu pēc kārtas izcels un apbalvos veiksmīgākos Latvijas eksporta un inovāciju sasniegumus, izsludinot konkursu "Eksporta un inovācijas balva 2018". Pieteikšanās šā gada balvai jau sākusies, tāpēc piedāvājam ieskatu pērnā gada laureātu biznesa ikdienā.

"Valmiermuižas alus" darītavas mērķis nekad nav bijis būt lieliem, mērķis ir bijis domāt par garšu un kvalitāti, rast jaunas inovācijas un garšas. "Nemēģināt neko tēlot, būt tīram, īstam un autentiskam alus darītājam," sacījis Ruņģis.

Pilnībā izveidojot alus darītavu, pakāpeniski tika strādāts pie vēsturiskās Valmiermuižas pilnveidošanas. Sākotnēji Valmiermuižas klētī tika atvērts neliels alus veikaliņš, bet paplašinoties tika izveidots arī restorāns. Tur arī tika izveidota vieta semināriem un garšas meistarklasēm. "Valmiermuižas alus" darītava arī izveidojusi savu alus vēstniecību Rīgā.

Intensīvais darbs Valmiermuižā un vēlme atgriezties tuvāk savām dzimtajām saknēm bija tas, kas atveda Ruņģi atpakaļ uz savu dzimto pusi - Valmieru, ar lēmumu pamest labi apmaksātu darbu mārketinga nozarē un pilnībā nodoties alus brūvēšanai. Viņš ir pārliecināts, ka svarīgi ir atrast savu sirds vietu - spēka vietu. Tas palīdzēja grūtos brīžos nepadoties un turpināt.

Alus darītava "Valmiermuiža" 2017. gadā ieguva "Eksporta un inovācijas balvu" 3. vietu nominācijā "Importa aizstājējprodukts".

Noklausies arī Magnetic Latvia podkāstu ar Aigaru Ruņģi :
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!