Vairāk nekā 34 tūkstošus kvadrātmetru plašajā "Ikea" mājas preču veikalā, kura celtniecība pie pašas Rīgas robežas tika sākta pirms vairākiem gadiem, noslēgušies visi darbi un veikals gatavs uzņemt apmeklētājus. Portāls "Delfi" piedāvā ielūkoties tirdzniecības milzī, kas savas durvis apmeklētājiem vērs šo ceturtdien.

Jaunais 35,5 tūkstošus kvadrātmetru plašais veikals atrodas pie Rīgas robežas – Biķeru ielā, un tas ir lielākais "Ikea" veikals Baltijas valstīs. Veikalā būs pieejamas vairāk nekā 8000 dažādas Zviedrijas dizaina preces mājokļa labiekārtošanai.

Veikals izvietots divos stāvos un iekārtots līdzīgi kā citi "Ikea" veikali, proti, apmeklētājiem ir iespējams izstaigāt vairāk nekā 50 pilnībā iekārtotu dzīvojamo telpu, bet pēc tam tajās nolūkotās preces sameklēt un iegādāties tirdzniecības un pašapkalpošanās zonā.

Cenas Rīgas "Ikea" veikalā būs tādas pašas kā Lietuvā, informēja veikala vadītāja Inga Filipova. Aprēķinu par to, cik klientu būs iespējams apkalpot vienā dienā, veikala vadībai gan neesot.

Kā pastāstīja Filipova, pirms veikala atvēršanas uzņēmums veicis Latvijas iedzīvotāju vajadzību izpēti kopumā veicot vairāk nekā 30 aptauju. Tāpat "Ikea" komanda arī devusies izpētīt mājokļus, kādos dzīvo Latvijas iedzīvotāji.

Veikalā iekārtots arī restorāns, kas var uzņemt līdz 450 viesu, kā arī bistro un Zviedrijas pārtikas preču veikals. Restorāna apmeklētāji varēs nobaudīt tradicionālos zviedru ēdienus, piemēram, gaļas bumbiņas un lasi, kā arī dažādus latviešu ēdienus – galdos tiks celta biešu aukstā zupa, cūkgaļas karbonādes, cūkgaļas šašliks un citi Latvijā iecienīti ēdieni.

"Ikea" franšīzes ņēmējs Latvijā ir SIA ''Paul Mason Properties'' un tā īpašniekam pieder arī "Ikea" veikals Lietuvā un Islandē. Kopējie līdzšinējie ieguldījumi "Ikea" Rīgas veikalā lēšami vairāk nekā 50 miljonu eiro apmērā.

Zviedru mājas preču milzis dibināts 1943. gadā, bet šobrīd 50 pasaules valstīs darbojas 410 "Ikea" veikalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!