Foto: Publicitātes foto

Ministru kabinets meklē risinājumus finansējuma nodrošināšanai ceļu būvniekiem nākamajiem gadiem, atklāja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Finanšu ministrija un Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) saņēmuši biedrības "Latvijas Ceļu būvētājs" vadītāja Andra Bērziņa vēstuli, kurā pausta neziņa par finansējumu ceļu būvdarbiem 2019. gadā un īpaši 2020. gadā, kad, salīdzinot ar 2018. gadu, nozarei būs jārēķinās ar aptuveni 200 miljonu eiro lielu valsts pasūtījumu samazinājumu.

Tāpat vēstulē pausts, ka atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad jau augustā bija zināms valsts budžeta projekts nākamajam gadam, patlaban valda neziņa par budžeta projektu vidējā termiņā. Nozare arī pauž bažas par faktu, ka ceļu būvdarbiem paredzētais Eiropas Savienības (ES) fondu finansējums šajā plānošanas periodā līdz 2020. gadam, beigsies jau 2019. gadā. Nozare vēlas zināt par valdības plāniem aizvietot šo iztrūkumu.

Reizniece-Ozola norādīja, ka būvnieki ir informēti, ka laikā, kad tika apstiprināts 2018. gada budžets, tika apstiprināts arī nākamo trīs gadu budžets. Turklāt šogad vietējas nozīmes ceļiem atvēlēts lielāks finansējums, nekā iepriekš, proti, deviņu miljonu eiro vietā ir 35 miljoni eiro, kas ļauj sakārtot simtiem kilometru ceļu.

"Būvnieki arī zina, ka Satiksmes ministrija un valdība seko līdzi ES fondu intensitātei, un domā par to, kā nodrošināt darbu laikā, kad, iespējams, būs ne gluži ES fondu līdzekļu pārrāvums, bet drīzāk samazinājums," sacīja finanšu ministre.

Viņa atturējās dot konkrētus solījumus ceļu būves nozarei, jo par finansējumu gan ceļu būvei, gan pedagogu atalgojumam, gan citām budžeta prioritātēm valdība lems budžeta veidošanas procesā, proti, pēc Saeimas vēlēšanām šā gada oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!