Foto: AFP/Scanpix

Patlaban darba devējiem ir svarīgi veicināt konkurētspēju un kāpināt produktivitāti, kā arī jāstrādā pie plašākas investīciju piesaistes, piektdien vizītes laikā Latvijas Darba devēju konfederācijā (LDDK), sacīja Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretārs Anhels Gurija.

Kā informēja LDDK, Gurija vizītes laikā uzsvēra ekonomikas produktivitāti un uzņēmēju peļņas rādītāju lieluma nozīmi konkurētspējīga atalgojuma maksāšanā, jauniešu emigrācijas novēršanā, sociālā atbalsta stiprināšanā un ilgtspējīgas valsts attīstībā.

LDDK ģenerāldirektora Līga Meņģelsone atzīmēja, ka darba devēji aktīvi strādā pie tādu prioritāšu īstenošanas kā konkurētspējas un produktivitātes paaugstināšana, kvalificēta darba spēka pieejamība, maksas par elektroenerģiju samazināšana, veselības sistēmas reforma un sociālā dialoga stiprināšana. "Esam gandarīti, ka LDDK un OECD skatījums uz aktuāliem Latvijas ekonomikas un uzņēmējdarbības jautājumiem un veicamiem darbiem sakrīt," pauda Meņģelsone.

Kā ziņots, lai piedalītos diskusijā par vienlīdzīgu pieeju tiesiskumam, kā arī tiktos ar valsts augstākajām amatpersonām un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, piektdien vizītē Latvijā ieradies OECD ģenerālsekretārs Anhels Gurija.

Gurija kopā ar tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču (VL-TB/LNNK) piedalījās OECD, Tieslietu ministrijas un Tiesu administrācijas organizētajā augstākā līmeņa diskusijā "Vienlīdzīga pieeja tiesiskumam". Tāpat Gurija tikās arī ar Latvijas valsts augstākajām amatpersonām, LDDK un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības pārstāvjiem, lai apspriestu aktuālos savstarpējās sadarbības projektus, kas vērsti uz Latvijas ekonomiskās izaugsmes stiprināšanu.

OECD ģenerālsekretārs arī piedalīsies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumos, ar savu klātbūtni apliecinot Latvijas un OECD ciešo sadarbību un organizācijas gatavību atbalstīt Latviju tālākās reformās, iesoļojot valsts nākamajā simtgadē.

Latvija ir OECD dalībvalsts kopš 2016. gada 1. jūlija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!