Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sociālais tīkls “Facebook” plāno slēgt trīs lietotnes, tostarp pusaudžu iecienītu lietotni “tbh”, kuru kompānija nopirka tikai pirms astoņiem mēnešiem, ziņo CNN.

Bloga ierakstā uzņēmums paziņoja, ka slēgs "tbh", "Hello" un "Moves", lēmumu pamatojot ar šo lietotņu zemo lietojuma līmeni. "Facebook" dzēsīs to lietotāju saglabātos datus 90 dienu laikā.

"Mēs zinām, ka daži cilvēki joprojām izmanto šīs lietotnes un būs vīlušies," atzina kompānijas pārstāvji bloga ziņojumā 2. jūlija vakarā. "Taču mums ir jānostāda prioritātes savā darbā, lai mēs neizdegtu, darot pārāk daudz lietu vienlaicīgi."

"Facebook" iegādājās lietotni "tbh", kuras nosaukums apzīmē sarakstēs bieži izmantotu akronīmu 'to be honest' (latv. patiesībā), par nezināmu summu pagājušā gada oktobrī. Tajā lietotāji var anonīmi izteikt komplimentus viens otram. Tā bija jo īpaši populāra lietotne pusaudžu starpā. Dažu nedēļu laikā lietojumprogrammu lejupielādēja vairāk nekā pieci miljoni cilvēku.

"Šķiet, ka pēc sākotnējā "tbh" lejupielāžu sprādziena, tās lietojums tomēr bija pārāk zems," CNN skaidro tirgus pētījumu kompānijas "Forrester" viceprezidents Tomass Hasons.

"Facebook" 2015. gadā laida klajā lietotni "Hello" mobilās platformas "Android" lietotājiem Amerikas Savienotajās Valstīs, Brazīlijā un Nigērijā. Tā ļāva lietotājiem savā telefonā apvienot kontaktinformāciju ar datiem no "Facebook". Soctīkla pārstāvji paziņojuši, ka lietotne tiks slēgta dažu nedēļu laikā.

2014. gadā kompānija iegādājās fitnesa lietotni "Moves", kurā iespējams fiksēt fiziskās aktivitātes, piemēram, skriešanu un iešanu. Tā tiks slēgta šā gada jūlija beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!