Foto: Publicitātes foto

Mazumtirgotājs "Maxima Latvija" šogad iecerējis rekonstruēt 15 veikalus galvaspilsētā un reģionos, portālu "Delfi" informē uzņēmuma pārstāve Liene Dupate-Ugule.

Lai gan uzņēmums neprecizē, kurus veikalus plānots rekonstruēt, Rīgas pilsētas būvvaldē šā gada 14. maijā iesniegtas trīs būvniecības ieceres – veikalu rekonstrukcijai Deglava ielā 160A, Mūkusalas ielā 73 un Kārļa Ulmaņa gatvē 88.

Dupate-Ugule skaidro, ka šobrīd ir pāragri minēt precīzas investīcijas minēto veikalu rekonstrukcijā, jo uzņēmums vēl gatavo plānoto darbu apjomu un veidu. Taču "Maxima Latvija" šogad kopumā veikalu tīkla paplašināšanā un rekonstrukcijās plāno veikt investīcijas 22 miljonu eiro apmērā.

"Maxima Latvija" veikals Deglava ielā atrodas mazāk nekā trīs kilometru attālumā no Lubānas tirgus, kur būvatļauju tirdzniecības centra būvniecībai saņēmis SIA "Lidl Latvija". Līdzīgs attālums šķirs arī "Maxima Latvija" veikalu Kārļa Ulmaņa gatvē un iecerēto "Lidl" veikalu Anniņmuižas ielā 8a.

"Lidl" veikali taps arī Anniņmuižas bulvārī 77, Sergeja Eizenšteina ielā 81, netālu no lielveikaliem "Sky" un "Maxima", kā arī Dzelzavas ielā 75b, kur izsniegto būvatļauju šobrīd ir apturējusi tiesa, bet tieši pāri ielai jaunu veikalu ceļ "Rimi". Uzņēmums nolēmis izplesties arī reģionos – Liepājā, Tukumā un Jūrmalā.

Līdz gada beigām "Maxima Latvija" iecerējusi atvērt vēl piecus mazā formāta veikalus gan Rīgā, gan ārpus galvaspilsētas, kas piepulcētos Merķeļa ielā strādājošajam.

Vēstīts, ka SIA "Maxima Latvija" pagājušajā gadā sasniedzis lielākos peļņas un apgrozījuma rādītājus kopš uzņēmuma dibināšanas. Firmas apgrozījums bija 723,05 miljoni eiro, savukārt peļņa pēc nodokļiem sasniedza 23,22 miljonus eiro. Salīdzinot ar 2016. gadu, mazumtirgotāja apgrozījums pieaudzis par 4,2%, savukārt tīrā peļņa divkāršojusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!