Foto: LETA
Salu tilta otrās kārtas pārvada, tuneļa un pievedceļu projektēšanu un autoruzraudzību par 249 211 eiro veiks SIA "Vertex projekti" un SIA "Inženierbūve", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Konkursā bija pieteikusies arī piegādātāju apvienība SIA "Firma L4" un SIA "BT projekts", SIA "Projekts 3", uzzināts Rīgas domē.

Kā ziņots, Rīgas domes Satiksmes departaments par Salu tilta otrās kārtas būvdarbiem ir noslēdzis līgumu ar pilnsabiedrību "ACB un Tilts" kopsummā par 19,69 miljoniem eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

Pilnsabiedrību veido uzņēmumi "ACB" un "Tilts". AS "ACB" 2016. gadā strādājusi ar 34 miljonu eiro apgrozījumu un 2,4 miljonu eiro zaudējumiem, bet "Tilts", kas pieder Sergejam un Artjomam Gridņeviem, togad strādāja ar 23 miljonu eiro apgrozījumu un nepilnu 330 000 eiro peļņu.

Salu tilta kompleksa atjaunošanas un pārbūves otrajā kārtā plānots rekonstruēt satiksmes pārvadu pār Krasta ielu, satiksmes pārvadu Lucavsalā, tiltu pār Bieķengrāvi un estakādes pār Bieķengrāvi Kārļa Ulmaņa gatvē.

Sākotnēji Salu tilta pārbūves projekta otrās kārtas izmaksas tika plānotas 17,3 miljonu eiro apmērā, taču pērn rudenī Satiksmes departaments lūdza projektam piešķirt vēl papildus 13 miljonus eiro, pamatojot to ar projektētāju "provizoriskajiem aprēķiniem", kas veidojušies pilnveidojot projektēšanas projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!