Foto: LETA

Restorānu tīkla "Vairāk saules" ēdināšanas vietās un birojā policija otrdien veikusi kratīšanas, vēsta Latvijas Televīzijas dienas ziņas.

Kratīšanas veiktas saistībā ar aizdomām par iejaukšanos kases aparātu sistēmās, kas valstij varētu būt nodarījis 1,5 miljonu eiro zaudējumus.

Kratīšanu veikusi kriminālpolicija. Restorāni slēgti vēlā pēcpusdienā. Pie tiem izvietoti uzraksti, ka to slēgšana notikusi tehnisku iemeslu dēļ.

"Vairāk saules" restorānu pārstāvis Endijs Bērziņš televīzijai sacīja, ka "nekas netiks atrasts", jo mēs "to nedarām", proti, uzņēmums nav īstenojis tam inkriminētās darbības. "Ar policijas rokām notiek izrēķināšanās ar "Vairāk saules"," sacīja Bērziņš.

Viņš uzsvēra, ka pirms gada uzņēmumā bijusi Valsts ieņēmumu dienesta pārbaude, kurš visus kases aparātus pārbaudījis, turklāt šogad uzņēmums kā viens no pirmajiem pārgājis uz jauno kases aparātu sistēmu, kas saskaņota ar VID.

Valsts policijā ziņas par notikušo nesniedz.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati, restorānu "Vairāk saules" īpašniece SIA "Vēl vairāk saules" 2017. gadā strādājusi ar 4 714 992 eiro apgrozījumu, bet gadu noslēgusi ar 216 122 eiro zaudējumiem.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir AS "VVS Holding". Uzņēmumā paraksta tiesības ir Andim Osim. Iepriekš uzņēmuma valdē bijis arī Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!