Foto: Пресс-фото
Bijusī VAS "Latvijas Autoceļa uzturētājs" (LAU) valdes locekle Anastasija Udalova iecelta AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" padomē, liecina informācija "Latvijas Vēstnesī".

Padomes locekļa amata pienākumus Udalova sākusi pildīt 1. jūnijā. Līdz ar viņu padomē strādā Igaunijas pilsonis Sergejs Jakovļevs, Krievijas pilsonis Pāvels Prihodko, Baltkrievijas pilsonis Siarheis Psiola, bet priekšsēdētāja pienākumus pilda Igaunijas pilsonis Romans Zaharovs.

Patiesais labuma guvējs "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcā" ir igauņu uzņēmējs Oļegs Osinovskis, liecina "Lursoft" informācija. Viņš uzņēmumu kontrolē caur Igaunijas uzņēmumu "Skinest Rail".

Vēstīts, ka Udalova aprīlī īsi pirms Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktās kratīšanas LAU atstāja uzņēmuma valdi.

Viņa skaidroja, ka LAU valdes atstāšana ir skaidrojama ar personīgiem iemesliem, proti, viņas attiecībām ar Osinovski, ar kuru viņa esot kopā apmēram divus gadus. Tāpēc Udalova pieņēmusi lēmumu pārcelties uz dzīvi Igaunijā, kur viņai jau esot arī jauns darbs.

Raidījums "Nekā personīga" ziņoja, ka KNAB veiktā kratīšana saistīta ar Udalovas pārraudzīto šķembu iepirkumu deviņu miljonu eiro vērtībā. LAU iepirkumos vairākkārt uzvarējuši arī ar Osinovski saistīti uzņēmumi.

Apsūdzētā statusā esošo Osinovski patlaban tiesā par kukuļa došanu bijušajam AS "Latvijas Dzelzceļš" valdes priekšsēdētājam Uģim Magonim.

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcā" 2016. gadā apgrozīja 18,67 miljonus eiro, zaudējot 4,04 miljonus eiro. 2015. gadā uzņēmums strādāja ar 27,48 miljonu eiro apgrozījumu un 509 tūkstošu eiro zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!