Foto: LETA

Kopš dabasgāzes tirgus atvēršanas brīvai konkurencei Latvijā dabasgāzes tirgotāju ir mainījušas vien apmēram 20 mājsaimniecības, kamēr starp juridiskajām personām dabasgāzes tirgotāju ir mainījuši vairāk nekā 500 klientu, trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes priekšsēdētājs Rolands Irklis.

"Privātpersonas dabasgāzes tirgotāju šobrīd aktīvi nemaina. Lielākā daļa, kas maina dabasgāzes tirgotāju, ir juridiskās personas - vairāk nekā 500 klientu ir mainījuši dabasgāzes tirgotāju," teica Irklis, piebilstot, ka mājsaimniecību gadījumā aktivitāte nav tik liela, jo tām joprojām ir iespēja saņemt pakalpojumu par regulētu tarifu līdz ar to ir tikai apmēram 20 mājsaimniecību, kas ir mainījušas tirgotāju un pērk dabasgāzi no citiem tirgotājiem nevis no "Latvijas gāzes".

Vienlaikus Irklis pastāstīja, ka "Latvijas gāzes" tirgus daļa dabasgāzes mazumtirdzniecībā apmēru ziņā šobrīd veido aptuveni 54%.

Jau vēstīts, ka atbilstoši Enerģētikas likumam 2017. gada 3. aprīlī dabasgāzes tirgus Latvijā tika atvērts brīvai konkurencei, savukārt mājsaimniecības, kuras nevēlējās mainīt tirgotāju, joprojām turpina saņemt dabasgāzi no esošā tirgotāja par SPRK noteiktu cenu, tādējādi kļūstot par saistītajiem lietotājiem. Pienākums piegādāt dabasgāzi saistītajiem lietotājiem par regulētu cenu ir noteikts publiskajam tirgotājam, kas līdz 2019. gadam ir "Latvijas gāze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!