Foto: LETA

Valdība ceturtdien Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valdē iecēla Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāru Ēriku Eglīti, kurš šajā amatā nomainīja bijušo EM valsts sekretāru Juri Stinku, portāls "Delfi" uzzināja valdībā.

Eglītis kā EM pārstāvis darbam SEZ valdē deleģēts saskaņā ar Liepājas SEZ likuma 9. panta otro daļu, kas nosaka, ka trīs no deviņiem šīs SEZ valdes locekļiem ir valsts interešu pārstāvji, tostarp viens EM deleģēts.

Liepājas SEZ valdes locekļus amatā ieceļ uz pieciem gadiem.

Jau ziņots, ka par EM galveno ierēdni Eglītis kļuva 3. aprīlī, pēc tam, kad atlūgumu bija iesniedzis Stinka. Eglītis iepriekš strādājis Būvniecības valsts kontroles birojā, kā pašnodarbinātais IKT pārvaldības konsultants, treneris un biznesa attīstības profesionālis, liecina viņa dzīvesgājuma aprakstā jeb CV norādītais.

Eglītis no 2011. gada līdz 2016. gadam bijis "Microsoft" Latvijas filiāles "Microsoft Latvia" vadītājs, bet pirms tam Eglītis strādājis uzņēmumā "Samsung Electronics".

Kā rakstīts CV, Eglītis 2013. gadā uzsācis mācības Rīgas Biznesa skolā MBA (Master of Business Administration) programmā, taču šobrīd atrodas akadēmiskajā atvaļinājumā. Pirms tam Biznesa augstskolā "Turība" Eglītis ieguvis 1. līmeņa augstāko profesionālo izglītību finanšu grāmatvedība. Tāpat viņš savulaik mācījies Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātē, taču nav to absolvējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!