Foto: F64
Rīgas Centrāltirgū un Vidzemes tirgū ir plašs pūpolu piedāvājums, un cenas par pušķīti ir, sākot no 20-50 centiem, portālam "Delfi" pastāstīja aptaujātie tirgus pārstāvji.

Rīgas Centrāltirgus pārstāve Alīna Vempere pastāstīja, ka tirgū aktīvi noris pavasara ziedu, pūpolu un dažādu dekorāciju tirdzniecība.

Iespējams iegādāties ne tikai dažādu šķirņu pūpolu zarus, bet arī košas un krāsainas tulpes, hiacintes podiņos, kā arī narcises. Pārdošanā ir arī dažādas Lieldienu tematikai atbilstošas dekorācijas, piemēram, iespējams iegādāties no salmiem darinātus zaķus, dekoratīvus olu groziņus un vainadziņus. Tāpat tirgū nopērkami dažādi dabas materiāli olu krāsošanai – sīpolu un koku mizas, sūnas un zariņi.

"Skaistu, pelēcīgi baltu pūpolu buntītes maksā, sākot no 50 eiro centiem līdz diviem eiro," portālam "Delfi" apgalvoja Vempere. Pūpolu zarus un buntes var iegādāties Rīgas Centrāltirgus Ziedu tirgū, piemājas dārziņos audzētos pūpolus no individuālajiem tirgotājiem - tirgus atklātajā teritorijā.

Savukārt Vidzemes tirgus administratore Tatjana Kondrate portālam "Delfi" norādīja, ka pašlaik tirgū nevar iegādāties Lieldienu dekorācijas, bet toties var nopirkt dažāda lieluma pūpolu zarus un buntes.

"Pūpolu buntītes un zariņi tirgū maksā, sākot no 20 eiro centiem līdz pat trīs eiro," sacīja Kondrate, piebilstot, ka par trīs eiro varot nopirkt ļoti lielus pūpolu pušķus. Pārsvarā Vidzemes tirgū pūpolu buntītes un zariņi maksā vienu eiro, 1,50 vai divus eiro.

Pūpolsvētdienu visā Latvijā šogad svin svētdien, 25. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!