Foto: stock.xchng

Lielbritānija ir pasaulē lielākā legalizēto kaņepju audzētāja un izplatītāja medicīniskiem un zinātniskiem mērķiem, liecina "Sky News" iegūtie pētījuma dati.

2016. gadā Lielbritānija saražoja 95 tonnas medicīniskās marihuānas, kas bija uz pusi vairāk nekā iepriekšējā gadā, atklāj Starptautiskā Narkotiku kontroles padome (INCB).

No kopumā pasaulē pieejamās medicīniskās marihuānas Lielbritānijā tiek saražoti 44,9%.

Nākamais līderis aiz Lielbritānijas legalizēto kaņepju ražošanā ir Kanāda ar saražotām 80,7 tonnām.

Narkotiku politikas reformu lobēšanas grupa kritizē Lielbritānijas valdību, jo tā "pastāvīgi atsakās atļaut legalizēto kaņepju izmantošanu Lielbritānijā, skaidrojot, ka tai nav "terapeitiskas vērtības"".

"Lielbritānijas valdības izteikumi ir diezgan skandalozi. Viņi skaidro, ka kaņepēm nav medicīniska pielietojuma, bet tajā pašā laikā valsts licenzē pasaulē lielāko valdības apstiprināto kaņepju ražošanas un eksporta tirgu," atklāj Stīvs Rolls, Narkotiku politikas fonda (TDPF) vecākais speciālists.

"Lielbritānijā pacientiem ir tikai divas izvēles iespējas - turpināt ciest, jo ārstniecībai nepieciešamās zāles nav pieejamas, vai iegādāties marihuānu kādā kriminālā tirgū," papildina Rolls.

"Valstīs, kurās ir pienācīga piekļuve medicīniskajai marihuānai, šādu problēmu nav. Produkti parasti ir ārstu un farmaceitu rīcībā," atzīst pētnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!