Foto: LETA

Farmācijas kompānijas AS "Olainfarm" produktu realizācija janvārī sasniegusi 9,19 miljonus eiro, kas ir tikpat, cik šajā periodā pērn, liecina provizoriskie konsolidētie kompānijas rezultāti.

Lielākais realizācijas pieaugums vērojams Uzbekistānā - par 237%, Ukrainā - par 222%, un Kazahstānā, kur realizācija pieaugusi par 131%. Produktu realizācija visvairāk ir samazinājusies Nīderlandē - par 89%, un Polijā - par 40%. Lielākie noieta tirgi bija Latvija, Krievija, Baltkrievija un Ukraina. Koncerna produkti tika realizēti 31 valstī.

"Olainfarm" meitasuzņēmuma aptieku tīkla "Latvijas aptieka" realizācija janvārī sasniedza 2,03 miljonus eiro, kas ir par 18% vairāk nekā šajā laikā pērn. 2018. gada janvārī darbojās 69 aptiekas. Latvijas zaļās farmācijas uzņēmuma "Silvanols" apgrozījums 2018. gada janvārī bija 0,42 miljoni eiro, kas ir par 16% mazāk nekā šajā periodā pērn. Elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāja "Tonus Elast" un "Elast Medikl", kas nodarbojas ar "Tonus Elast" produktu izplatīšanu Krievijā, realizācija 2018. gada janvārī veidoja 0,52 miljonus eiro. Ārstniecības iestāžu "Klīnika DiaMed" un "Olainmed" kopējais apgrozījums šajā laikā bija 0,2 miljoni eiro. Baltkrievijas zāļu tēju un ārstniecības augu pulveru ražotāja "NPK Biotest" apgrozījums 2018. gada janvārī sasniedza 0,2 miljonus eiro.

Pēc nekonsolidētajiem "Olainfarm" provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija 2018. gada janvārī veidoja 7,1 miljonu eiro, kas ir par 9% mazāk nekā šajā periodā pērn. Lielākais realizācijas pieaugums vērojams Uzbekistānā – par 237%, Ukrainā – par 222%, un Kazahstānā – par 175%. Produktu realizācija visvairāk ir samazinājusies Nīderlandē – par 89%. Lielākie noieta tirgi bija Baltkrievija, Latvija, Krievija un Ukraina. 2018. gada janvārī "Olainfarm" produkti tika realizēti 27 valstīs.

Kompānijā atzīmē, ka provizoriskās aplēses par nekonsolidēto un konsolidēto apgrozījumu "Olainfarm" sniegs nākamajā finanšu rezultātu paziņojumā pēc mēneša, jo tad būs apstiprināti mātesuzņēmuma un meitasuzņēmumu budžeti 2018.gadam.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!