Foto: Publicitātes foto

Jūrmalas pilsētas Bāriņtiesa nolēmusi par pērnā gada izskaņā negaidīti mūžībā aizgājušā "Olainfarm" īpašnieka Valērija Maligina mantojuma aizgādni iecelt viņa vecāko meitu Irinu Maliginu, portālu "Delfi" informēja sabiedrisko attiecību jomas pārstāvji.

Jūrmalas pilsētas Bāriņtiesa, izvērtējot Irinas Maliginas kandidatūru, iecēlusi viņu par Maligina mantojuma aizgādni no 2018. gada 6. februāra.

Likumā paredzēts, ka mantojuma lietā ieinteresētās personas var pieprasīt mantojuma aizgādnību, lai nodrošinātu tā pārvaldību un vērtības saglabāšanu līdz brīdim, kad mantojums nonāk īpašumā mantiniekiem. Bāriņtiesa uzrauga aizgādņa rīcību aizgādņa pienākumu izpildē.

Irina Maligina norāda, ka viņai "ir uzticēta liela atbildība". Viņa pauž, ka ir "gatava to uzņemties un godprātīgi pildīt aizgādņa pienākumus un rūpēties par mantojuma vērtības saglabāšanu visu mantinieku interesēs".

Kā aizgādne viņa īstenos akcionāru tiesības un nodrošinās nepieciešamo lēmumu pieņemšanu AS "Olainfarm" un citos uzņēmumos, lai "esošās vadības komandas varētu turpināt iesākto un īstenot jau iepriekš apstiprinātos attīstības plānus".

"Tā kā manam tēvam Valērijam Maliginam piederēja daudz nekustamo īpašumu un uzņēmumu, viens no pirmajiem uzdevumiem būs apzināt visu, kas ietilpst mantojumā. Tāpat būtisks pienākums ir turpināt rūpēties par nekustamajiem īpašumiem un tos apsaimniekot, kas ietver gan mantas aizsardzību, gan regulāro rēķinu apmaksu. Jāturpina pildīt arī tēva kredītsaistības. Vēlos uzsvērt, ka plānoju īstenot pragmatisku pieeju un darīšu visu labāko iespējamo visu mantinieku interesēs," norāda Maligina.

Jau vēstīts, ka Maligina īpašumi tiek novēlēti viņa bērniem.

Testaments paredz, ka piecu gadu laikā no mantojuma saņemšanas bērni nedrīkstēs atsavināt vai atdāvināt no Maligina mantotās "Olainfarm" un šī zāļu ražotāja akcionāra "Olmafarm" kapitāldaļas. Maligina īpašumā tieši un caur "Olmafarm" bija gandrīz 70% "Olainfarm" akciju.

"Olainfarm" paziņojumā biržai teikts, ka Maliginam pieder 3 791 810 "Olainfarm" akcijas un 100% kapitāla daļas "Olmafarm", kuras īpašumā ir vēl 5 994 054 AS "Olainfarm" akcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!