Foto: F64

Zāļu ražotājam AS "Olainfarm" piederošā ārstu prakse SIA "Olaines veselības centrs" mainījusi nosaukumu uz SIA "OlainMed", informē "Lursoft" Klientu portfelis.

Reģistrētas izmaiņas arī SIA "OlainMed" valdē. Par valdes locekli iecelta Darja Cvetkova.

Savukārt esošajiem valdes locekļiem mainīts pārstāvības tiesību apjoms. Valdes priekšsēdētāja Viktorija Zefīrova-Tačinska turpmāk varēs pārstāvēt komercsabiedrību atsevišķi, bet valdes loceklim Jānim Klievēnam ir tiesības pārstāvēt komercsabiedrību kopīgi ar vismaz vienu no valdes locekļiem.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 11. janvārī.

"OlainMed" dibināts 1993. gadā. Iepriekš tas piederēja Olaines novada pašvaldībai, taču tā nolēma piesaistīt privāto investoru, lai uzlabotu centra darbību, un 2017. gadā uzņēmumu pārdeva zāļu ražotājai "Olainfarm".

"OlainMed" pamatkapitāls ir 140 000 eiro. Tas 2016. gadā strādāja ar apgrozījumu 493 tūkstošu eiro apjomā, un tā peļņa pēc nodokļiem bija 4016 eiro. Centrs nodarbināja 44 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā samaksāja 176 tūkstošus eiro.

"Olainfarm" ir viens no lielākajiem vietējiem zāļu ražotājiem Latvijā. "Olainfarm" konsolidētais apgrozījums 2016. gadā bija 110,693 miljoni eiro, un tā koncerna peļņa pēc nodokļiem bija 11,579 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!