Foto: Shutterstock

Likvidējamā AS "Reverta" ir veikusi pēdējo procentu maksājumu 1,9 miljonu eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja "Revertas" pārstāve Marita Ozoliņa.

Saskaņā viņas sniegto informāciju 540 tūkstoši eiro nonākuši Valsts kasē, savukārt 1,4 miljoni eiro ir pārskaitīti jaunizveidotajai VAS "Privatizācijas aģentūra" meitas kompānijai SIA "REAP", kas atbilstoši Ministru kabineta lēmumam ir atlikušo prasījuma tiesību un neizstrādāto ''Revertas'' aktīvu pārvaldītāja.

Aizvadītā gada laikā ''Revertas'' veiktie procentu maksājumi lēšami 19,8 miljonu eiro apmērā. Kopš 2010. gada Valsts kasei samaksāti 446,2 miljoni eiro, no kuriem 250,4 miljoni eiro novirzīti pamatsummas atmaksai, bet 195,8 miljoni eiro procentu maksājumiem. Kopumā valsts no ''Revertas'' dažādu maksājumu veidā ir saņēmusi vairāk nekā 700 miljonus eiro.

"Atbilstoši plānotajam, 2017. gada nogalē esam sekmīgi pabeiguši ''Revertas'' atlikušo prasījuma tiesību un nekustamo īpašumu nodošanu REAP, līdz ar to ''Reverta'' faktiskā darbība ir beigusies," norādīja ''Revertas'' likvidatore Ruta Amtmane.

Kopējais ''Revertas'' atgūto līdzekļu daudzums uzņēmuma darbības laikā ir sasniedzis 765 miljonus eiro jeb 70% no tajā atstātajiem problemātiskajiem aktīviem.

"Šobrīd noris darbs pie vietējo un ārvalstu filiāļu likvidācijas pabeigšanas, turpinās vairāki nozīmīgi tiesvedību procesi, kā arī joprojām saņemam iebildumus no kreditoriem, kuru prasījumus, kā nepamatotus, ''Reverta'' jau ir noraidījusi," skaidroja Amtmane.

''Revertas'' pilnīga likvidācija būs iespējama pēc vairāku tiesvedību procesu un administratīvo jautājumu atrisināšanas.

"Reverta" problemātisko aktīvu pārvaldītāja darbu sāka 2010. gada 1. augustā pēc "Parex bankas" sadalīšanas. Uzņēmumā tika atstāti tikai zemas kvalitātes aktīvi ar ilgstošām maksātspējas grūtībām, un tā darbības mērķis bija saprātīgā termiņā un iespējami lielākā apjomā atgūt savulaik valsts izsniegto atbalstu "Parex bankai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!