Foto: LETA

Nākamais gads tiks veltīts uzņēmuma stabilitātes nodrošināšanai, iespēju izmantošanai un izmaksu konsolidēšanai, pastāstīja farmācijas uzņēmuma AS "Olainfarm" valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Viņš sacīja, ka lielākā šā gada daļa pagājusi mēģinot vadīt un kontrolēt dažāda veida pieaugošās izmaksas. "Mums tas pilnībā neizdevās, tāpēc finanšu rezultāti, lai arī būs salīdzinoši labi, tomēr ne tik labi kā bijām sākotnēji plānojuši," norādīja Lapiņš, piebilstot, ka līdzšinējā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Valērija Maligina nāve gada beigās minētajam piešķir sēru noskaņu.

Vienlaikus "Olainfarm" valdes loceklis uzsvēra, ka galvenais uzņēmuma sasniegums šajā gadā ir koncerna kārtējais sasniegtais realizācijas rekords, kas pārsniegs 120 miljonu eiro atzīmi.

Tāpat Lapiņš norādīja, ka šogad uzņēmums veicis būtiskas investīcijas iekārtu iegādē un pētniecībā. "Lielākā ārējā investīcija bija "Olaines veselības centra" iegāde, kā arī esam paplašinājuši "Latvijas aptieka" tīklu ar vairākām aptiekām Bauskā, Rēzeknē un Ventspilī," sacīja "Olainfarm" valdes loceklis.

Vaicāts, ar kādiem finanšu rādītājiem uzņēmums varētu noslēgt šo gadu, Lapiņš norādīja, ka "Olainfarm" koncerna konsolidētais apgrozījums šogad sasniegs vairāk nekā 120 miljonus eiro, bet konsolidētā peļņa būs ap deviņiem miljoniem eiro. Viņš atzina, ka minētais peļņas rādītājs ir ievērojami mazāks nekā 13,5 miljoni eiro, kurus "Olainfarm" ietvēra peļņas prognozē gada sākumā. "Galvenie iemesli šim samazinājumam ir mums ne visai labvēlīgās Krievijas rubļa svārstības, kā arī straujais administratīvo un mārketinga izmaksu pieaugums. Attiecīgi viens no nākamā gada uzdevumiem būs sabalansēt šo izmaksu pieaugumu ar apgrozījuma pieaugumu," skaidroja "Olainfarm" valdes loceklis.

Savukārt, runājot par uzņēmuma darbību nākamajā gadā, Lapiņš uzsvēra, ka "Olainfarm" būs nepieciešams turpināt maksimāli konsolidēt iegādātos meitasuzņēmumus un izmantot visas sinerģijas. "Ņemot vērā Maligina kunga došanos viņsaulē, būtiskākais valdes uzdevums tuvākajā laikā ir saglabāt un pēc iespējas uzlabot uzņēmuma darbības rādītājus līdz brīdim, kad savas tiesības iegūs jaunais/-ie uzņēmuma īpašnieks/-ki. Līdz ar to "Olainfarm" visdrīzāk izvairīsies pieņemt lēmumus par lielām iekšējām vai ārējām investīcijām," sacīja koncerna valdes priekšsēdētājs.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu - farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju –, kā arī ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" koncerns šogad deviņos mēnešos strādāja ar 90,384 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,9% vairā nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, bet grupas peļņa samazinājusies par 15,1% un bija 6,598 miljoni eiro.

"Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!