Foto: DELFI

Šā gada vienpadsmit mēnešos provizoriskais konsolidētais zāļu ražotājas AS "Olainfarm" realizācijas apjoms sasniedzis 105,19 miljonus eiro, kas ir par 5% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2016. gadā, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai.

Visstraujākais realizācijas pieaugums šī gada vienpadsmit mēnešos ir vērojams Vācijā, kur apjoms palielinājies par 106%, un Nīderlandē – par 92%.

Lielākais kritums produktu realizācijā šajā laikā bija Ukrainā, kur apjoms samazinājās par 27%.

"Olainfarm" koncerna lielākie noieta tirgi 2017. gada vienpadsmit mēnešos bija Krievija, Latvija, Ukraina un Baltkrievija. Koncerna produkti tika realizēti 61 valstī piecos kontinentos.

Šā gada vienpadsmit mēnešos "Olainfarm" piederošā aptieku tīkla SIA "Latvijas aptieka" realizācija sasniedza 19,6 miljonus eiro, kas ir par 15% vairāk nekā šajā periodā pērn.

"Olainfarm" meitasuzņēmuma SIA "Silvanols" apgrozījums 2017. gada vienpadsmit mēnešos bija 4,7 miljoni eiro. Tas ir par 4% mazāk nekā šajā periodā pērn, kad "Silvanola" apgrozījums bija 4,9 miljoni eiro. "Silvanola" produkcija tika realizēta divpadsmit Eiropas valstīs, ar "Olainfarm" palīdzību arī Kazahstānā, Lietuvā, Baltkrievijā, Krievijā, Armēnijā, Mongolijā, Kosovā un Azerbaidžānā.

Savukārt "Olainfarm" koncernā ietilpstošā uzņēmuma SIA "Tonus Elast" realizācija vienpadsmit mēnešos bija 7,7 miljoni eiro, produkti tika pārdoti 38 valstīs četros kontinentos.

Pēc nekonsolidētajiem "Olainfarm" provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija 2017. gada vienpadsmit mēnešos veidoja 84 miljonus eiro, kas ir par 1% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2016. gadā. Visstraujākais realizācijas pieaugums vienpadsmit mēnešos vērojams Vācijā, kur tās apjoms palielinājies par 103%, un Nīderlandē – par 92%. Lielākais realizācijas kritums 2017. gada vienpadsmit mēnešos novērojams Ukrainā, kur tā ir samazinājusies par 27%, un Uzbekistānā – par 23%.

"Olainfarm" akcionāru sapulcē jūnijā apstiprinātais uzņēmuma darbības plāns paredz, ka nekonsolidētais apgrozījums 2017. gadā sasniegs 96 miljonus eiro, savukārt konsolidētais apgrozījums – 127 miljonus eiro. Saskaņā ar provizoriskajiem rādītājiem vienpadsmit mēnešos sasniegti 88% no visa šogad plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 83% no plānotā konsolidētā apgrozījuma.

Šogad novembrī "Olainfarm" produktu realizācija uzrādījusi mazāku apgrozījumu nekā pērn atbilstošā mēnesī. Provizoriskie konsolidētie novembra rezultāti liecina, ka produktu realizācija bija par 10,07 miljoniem eiro, kas ir par 10% mazāk nekā šajā periodā pērn. Pēc nekonsolidētajiem "Olainfarm" provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija novembrī veidoja 7,97 miljonus eiro, kas ir par 12% mazāk nekā šajā periodā pērn.

"Olainfarm" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs, kas nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu.

"Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā. Decembrī mūžībā aizgāja uzņēmuma lielākais akcionārs Valērijs Maligins.

"Olainfarm" koncerna kopējais apgrozījums pērn sasniedza 110,693 miljonus eiro, bet koncerna peļņa 2016. gadā bija 11,586 miljoni eiro.

Pēdējos gados "Olainfarm" pastāvīgi augusi un attīstījusies - ziņots par rekordlieliem apgrozījuma rādītājiem, ieguldīts gan zāļu ražošanas pilnveidošanā, gan iegādāti jauni uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!