Foto: LETA

Telekomunikāciju operatoram SIA "Lattelecom" piederošajā elektronisko sakaru kabeļu pazemes tuneļos divās vietās Rīgā - Eksporta ielā 15 un Uriekstes ielā 9 - konstatēti neidentificēti, trešajām personām piederoši elektronisko sakaru kabeļi, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētā informācija.

Ierīkoto elektronisko sakaru kabeļu īpašnieki tiek aicināti ne vēlāk kā līdz 22.decembrim pieteikties "Lattelecom", kā arī iesniegt uzņēmumam kabeļu īpašumtiesību apliecinošus dokumentus un dokumentus, kas apliecina kabeļu ierīkošanas tiesisko pamatojumu.

Bez tiesiska pamata ierīkoto elektronisko sakaru kabeļu īpašnieki tiek arī aicināti ne vēlāk kā līdz 22.decembrim iesniegt "Lattelecom" kabeļu demontāžas projektu un demontēt tos ne vēlāk kā līdz 29.decembrim.

Ja noteiktajos termiņos netiks saņemta informācija par elektroniskā sakaru kabeļu piederību vai elektronisko sakaru kabeļi netiks demontēti, "Lattelecom" atbilstoši likumdošanai uzskatīs, ka iespējamais kabeļu īpašnieks ir atteicies no tiesībām uz prettiesiski "Lattelecom" piederošajā elektronisko sakaru kabeļu kanalizācijā ierīkotajiem elektroniskā sakaru kabeļiem uzņēmums būs tiesīgs brīvi ar tiem rīkoties, teikts paziņojumā.

"Lattelecom" apgrozījums pagājušajā gadā bija 162,165 miljoni eiro, kas ir par 0,8% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 3,8% un bija 31,666 miljoni eiro.

Latvijas valstij Privatizācijas aģentūras personā pieder 51% "Lattelecom" kapitāla daļu, bet "Telia" grupas kompānijai "Tilts Communications" - 49%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!