Foto: F64

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome AS "Gaso" izsniegusi licenci dabasgāzes sadalei un anulējusi dabasgāzes sadales licenci AS "Latvijas gāze", līdz ar to sadales pakalpojumus, kurus līdz šim sniedza "Latvijas gāze", turpmāk Latvijā nodrošinās "Gaso" portālu "Delfi" informē SPRK.

Licence "Gaso" izsniegta uz 20 gadiem – no 2017. gada 7. decembra līdz 2037. gada 6. decembrim un tās darbības zona ir visa Latvijas teritorija. Uzņēmumam sabiedriskā pakalpojuma sniegšana dabasgāzes sadalē bija jāsāk ceturtdien.

"Gaso" SPRK ir iesniegusi visus nepieciešamos dokumentus, lai varētu saņemt licenci sadalei, un SPRK secinājis, ka uzņēmuma rīcībā ir visi aktīvi, lai nodrošinātu sadales pakalpojumu sniegšanu.

Lai nodrošinātu dabasgāzes tirgus atvēršanu Latvijā, atbilstoši Enerģētikas likumā noteiktajām prasībām, "Latvijas gāze" tiek reorganizēta, nododot daļu savas mantas vienai iegūstošajai sabiedrībai.

No ceturtdienas "Gaso" piemēro SPRK apstiprinātos dabasgāzes sadales pakalpojuma tarifus ievērojot, ka dabasgāzes sadales pakalpojumu gala tarifi ir jāpārrēķina no normālkubikmetriem uz enerģijas vienībām, līdz dabasgāzes sadales pakalpojuma tarifu apstiprināšanai "Gaso".

Jau ziņots, ka "Gaso", kam ''Latvijas gāze'' nodod dabasgāzes sadales sistēmas pakalpojuma nodrošināšanai nepieciešamos aktīvus, dibināts šī gada 1. decembrī. Par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju iecelta Ilze Pētersone-Godmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!