Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) tradicionālajā biznesa forumā "Magnetic Latvia" ceturtdien ārvalstu eksperti sniegs ieskatu pasaules tendencēs, dalīsies savā pieredzē. Pasākuma tiešraidi iespējams vērot portālā "Delfi".

LIAA biznesa foruma šī gada moto - Atmiņas dzīvo ilgāk nekā lietas.

Foruma pirmajā dienā tiks aplūkotas pasaules tendences, kas iezīmējas produktu un preču pārpilnības laikā. Ārvalstu futūristu un biznesa tendenču pārzinātāji šo dēvē par "Pieredzes ekonomiku" (Experience Economy) un uzskata, ka notiek kulturālas pārmaiņas - patērētāji meklē ko vairāk par kvalitatīvu produktu un pakalpojumu, vēlas piedzīvot skaistus notikumus, patīkamas sajūtas, spilgtus, paliekošus piedzīvojumus un gūt vērtīgu pieredzi.

Biznesa forumā uzstāsies futūrists Džeims Velmans, kurš jau pirms desmit gadiem prognozēja līdz 2020. gadam piedzīvot gan bezpilota automašīnas, gan iespēju radīt apavus ar 3D printeri. Velmans uzskata, ka cilvēki arvien mazāk meklē laimi un statusu materiālās lietās, bet gan vairāk tiecas izdzīvot dažādas pieredzes.

Makss Borders runās par biznesa iespējām, ko sniedz "Pieredzes ekonomikas" virziens, kā arī aicinās domāt par tās lomu, vērtību un darba iespējām laikā, kad ienāk roboti, mākslīgais intelekts un arvien vairāk procesi tiek automatizēti.

Par komandas nozīmi un līdera lomu ikvienā piedzīvojumā un uzņēmējdarbībā runās Kaspars Kreivens, kurš dalīsies savos spilgtajos dažādu komandu un uzņēmumu vadīšanas piedzīvojumos, tai skaitā burāšanas ceļojuma laikā apkārt pasaulei, iezīmējot astoņus soļus veiksmīgas komandas vadīšanā.

Biznesa forumā tiks diskutēts arī par jaunākajām tendencēm uzņēmējdarbībā un konkurētspējas celšanā, inovācijām un jauniem biznesa veidiem robotu laikmetā, kā arī par līderību un veiksmīgas komandas veidošanu.

Diskusijās ar savu redzējumu par dažādo spilgto piedzīvojumu radīšanas būtību piedalīsies arī Latvijā spilgtas personības - "Lattelekom Rīgas maratons" vadītājs Aigars Nords, "SmartHR Latvija" organizators Juris Zalāns, "Feja" vides stiliste Baiba Prindule - Rence, saldumu zīmola "CAPS!" dibinātāja Ilze Garanča, piedzīvojumu meklētājs, Bored of Borders kapteinis Kārlis Bardelis, "Piedzīvoju gars" projektu vadītāja Laura Ansone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!