Foto: LETA
Koncerna "Grindeks" apgrozījums šā gada deviņos mēnešos bija 95,9 miljoni eiro, kas ir par 23,5 miljoniem eiro vai par 32% vairāk nekā 2016. gada deviņos mēnešos, liecina biržai "Nasdaq Riga" iesniegtie deviņu mēnešu nerevidētie konsolidētie finanšu pārskati.

Savukārt koncerna neto peļņa, kas attiecināma uz mātes sabiedrības akcionāriem, 2017. gada deviņos mēnešos bija 6,5 miljoni eiro, kas, salīdzinot ar aizvadītā gada deviņiem mēnešiem, ir palielinājusies par 0,04 miljoniem eiro vai 1%.

"Grindeks" bruto peļņas rentabilitāte 2017. gada deviņos mēnešos bija 58%, savukārt tīrās peļņas rentabilitāte bija 7%. Šā gada deviņos mēnešos koncerna saražotā produkcija eksportēta uz 69 pasaules valstīm kopumā par 88,8 miljoniem eiro, kas ir par 24 miljoniem eiro vai par 37% vairāk nekā 2016. gada deviņos mēnešos.

"Grindeks" gatavo zāļu pārdošanas apjoms 2017. gada deviņos mēnešos bija 89,7 miljoni eiro, kas, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, ir palielinājies par 23,8 miljoniem eiro vai 36%.

Pārdošanas apjoms Krievijā, pārējās NVS valstīs un Gruzijā šā gada deviņos mēnešos sasniedza 58,9 miljonus eiro, kas ir par 20,7 miljoniem eiro vai par 54% vairāk nekā pērn. Salīdzinot ar 2016. gada deviņiem mēnešiem, šogad ievērojamākais pārdošanas apjoma pieaugums deviņos mēnešos sasniegts Tadžikistānā, kur tas palielinājās divas reizes reizes, Krievijā tas pieauga par 87%, Azerbaidžānā – par 40%, Kirgizstānā par – 36%, Ukrainā par – 28% un Armēnijā tas pieauga par 26%.

Pārdošanas apjoms Baltijas un citās valstīs gada deviņos mēnešos sasniedza 30,7 miljonus eiro, kas ir par 3,1 miljonu eiro vai 11% vairāk attiecīgajā laika periodā pērn. Pārdošanas apjoms Francijā gada deviņos mēnešos palielinājās par 78%, Čehijā – par 73%, Spānijā – par 52%, un Vjetnamā tas pieauga par 47%.

Savukārt pārdošanas apjoms Latvijā šā gada deviņos mēnešos bija 5,4 miljoni eiro, kas ir par 0,05 miljoniem eiro jeb 1% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Aktīvo farmaceitisko vielu pārdošanas apjoms 2017.gada deviņos mēnešos sasniedza 5,3 miljonus eiro, kas ir par 0,6 miljoniem eiro vai 12% vairāk nekā pērn. Minētajā periodā lielākais "Grindeks" aktīvo farmaceitisko vielu eksports veikts uz Eiropas Savienības valstīm, Kanādu, Austrāliju un Japānu. "Grindeks" pieprasītākās aktīvās farmaceitiskās vielas šā gada deviņos mēnešos bija zopiklons, oksitocīns, pimobendāns, ftorafūrs, ksilazīns un medetomidīns.

AS "Grindeks" valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis norādīja, ka "Grindeks" koncerns šā gada deviņos mēnešos uzrādījis nozīmīgu apgrozījuma kāpumu. "Sīvajā farmācijas uzņēmumu konkurencē esam sasnieguši ievērojamus rezultātus – veiktie ieguldījumi mārketinga un pārdošanas stiprināšanā sevi ir attaisnojuši, uzrādot sekmīgu atdevi un paverot jaunas pārdošanas iespējas. Arī nākotnē galvenokārt koncentrēsimies uz eksporta pieauguma veicināšanu un produktu portfeļa attīstību," uzsvēra Bundulis.

"Grindeks" galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. "Grindeks" koncernu veido "Grindeks" un piecas tā meitassabiedrības – Latvijas "Kalceks" un "Namu apsaimniekošanas projekti", Igaunijas "Tallinas farmācijas rūpnīca", kā arī Krievijas "Grindeks Rus" un Slovākijas "HBM Pharma". "Grindeks" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!