Foto: Sadales tīkls AS publicitātes foto

Pēc skandāla ar obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atļaujām AS "Sadales tīkls" (ST) no darba atstādināti četri darbinieki, otrdien intervijā LNT sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis.

No darba atstādinātie darbinieki, kā skaidroja uzņēmuma vadītājs, nav ievērojuši kompānijas iekšējās procedūras pārbaužu veikšanai.

Pinkulis arī apgalvoja, ka ST apzināti nav maldinājis Ekonomikas ministriju (EM) vai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju (SPRK) par atļauju izsniegšanām, kā arī atklāja, ka vienai koģenerācijas stacijai anulēta licence.

Tāpat intervijā LNT premjers Māris Kučinskis vērtēja, ka visa uzņēmuma vadības atkāpšanās vai neatkāpšanās ir ekonomikas ministra Arvila Ašeradena izvērtēšanā.

Viņš arī apgalvoja, ka skandāls tiks rūpīgi izmeklēts un tiks vērtēts Valsts policijā.

Ziņots, ka darbu uzņēmumā atstājis arī kompānijas valdes loceklis Rolands Lūsveris, pilnīgi pārtraucot darba attiecības ar savu līdzšinējo darbavietu.

Jau ziņots, ka Valsts policija pēc Ekonomikas ministrijas (EM) iesnieguma sākusi kriminālprocesu par "Sadales tīkla" un SIA "Rīgas enerģijas" rīcību, iespējams, krāpjoties ar atļaujām elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā. Kriminālprocess sākts par krāpšanas mēģinājumu lielos apmēros. Lieta sākta par faktu, un to izmeklē Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde.

Aizdomās turētā statuss šobrīd nevienai personai nav piemērots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!