Foto: LETA

Pēc skandāla ar obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atļaujām nu jau bijušais AS "Sadales tīkls" valdes loceklis Rolands Lūsveris atstājis arī attīstības direktora amatu uzņēmumā, pilnīgi pārtraucot darba attiecības ar savu līdzšinējo darbavietu.

AS "Sadales tīkls" preses sekretāre Tatjana Smirnova portālu "Delfi" informēja, ka Lūsveris, atstāj "Sadales tīkls" attīstības direktora amatu un pārtrauc darba tiesiskās attiecības ar uzņēmumu, uzņemas atbildību par pieslēgumu procesa pārraudzību un izmeklēšanas gaitā konstatētajām nepilnībām elektrostaciju pieslēgšanas procesu kontrolē.

Uzņēmumā skaidro, ka Lūsveris kopš 26. oktobra vairs nav AS "Sadales tīkls" valdes loceklis, jo viņa iesniegumu par atkāpšanos 25. oktobrī pieņēma akcionāra sapulce. Lūsvera apstiprinājumu par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu pilnībā ar AS "Sadales tīkls" uzņēmuma valde saņēma elektroniski un mutiski piektdien, 27. oktobrī.

Formalitātes par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu tiks nokārtotas tuvākajās darba dienās, norāda uzņēmumā.

Jau ziņots, ka "Sadales tīkla" akcionāru sapulce 25. oktobrī izskatīja Lūsvera iesniegumu par atkāpšanos no valdes locekļa amata un nolēma viņu no attiecīgās pozīcijas atsaukt.

Lūsvera kompetencē bija uzņēmuma attīstības jautājumi, tajā skaitā elektroenerģijas pieslēgumu procesa darba organizēšana.

Bijušais "Sadales tīkla" valdes loceklis Lūsveris iepriekš paudis, ka viņa lēmums atstāt amatu var palīdzēt pēc iespējas ātrāk objektīvi noskaidrot apstākļus. "No savas puses esmu darījis visu, lai esošajos apstākļos palīdzētu pēc iespējas ātrāk noskaidrot radušās situācijas iemeslus, un uzņemos atbildību par nepilnībām pieslēguma procesa vadībā "Sadales tīklā" kopumā. "Sadales tīkla" prioritāte ir pieslēguma procesa paātrināšana un vienkāršošana mūsu klientiem, arī elektrostaciju pieslēguma procesā, bet jau šobrīd ir skaidrs, ka iekšējās kontroles mehānisms nav īstenots efektīvi. Bez tam nepieciešamas izmaiņas nozares normatīvajā regulējumā, kas nepieļauj komersantu interpretācijas iespējas. Tā kā uzņēmumā ilgstoši biju atbildīgs par pieslēguma procesa pārraudzību, atkāpjos no valdes locekļa amata," publiskā paziņojumā skaidroja Lūsveris.

Lūsveris "Sadales tīkla" valdes locekļa amatu ieņēma kopš 2012. gada, liecina aģentūras LETA arhīvs. Savukārt Attīstības direktors Lūsveris bijis kopš 2014. gada 1. maija, informēja uzņēmumā.

Jau ziņots, ka Valsts policija pēc Ekonomikas ministrijas (EM) iesnieguma sākusi kriminālprocesu par "Sadales tīkla" un SIA "Rīgas enerģijas" rīcību, iespējams, krāpjoties ar atļaujām elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā. Kriminālprocess sākts par krāpšanas mēģinājumu lielos apmēros. Lieta sākta par faktu, un to izmeklē Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde.

Aizdomās turētā statuss šobrīd nevienai personai nav piemērots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!