Foto: LETA

Fiskālās disciplīnas padome (FDP) iebilst pret valdības šonedēļ pieņemto lēmumu pārdalīt miljonu eiro no iemaksām Eiropas Kopienas budžetā uz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Satiksmes ministrijas (SM) programmām, teikts FDP vēstulē Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS), finanšu ministrei Dana Reizniecei-Ozola (ZZS) un Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājam Jānim Vucānam (ZZS).

Šonedēļ valdība atbalstīja apropriācijas pārdali no iemaksām Eiropas Kopienas budžetā uz IZM apakšprogrammu "Dotācija biedrībai Latvijas Paralimpiskā komiteja" 615 000 eiro apmērā un SM budžeta programmu "Līdzekļi aviācijas drošības pasākumu nodrošināšanai" 393 000 eiro apmērā.

Finansējums IZM programmai paredzēts Paralimpiskā sporta centra izveidei Latvijā, bet SM programmai - lai Liepājas lidostā nodrošinātu aviācijas drošības un glābšanas pasākumiem nepieciešamā aprīkojuma, iekārtu, tehnikas un materiālu iegādi.

FDP iebilst minētajam valdības lēmumam un uzsver, ka Ministru kabineta lēmums pārdalīt ietaupītos līdzekļus samazina maksimāli pieļaujamos valsts budžeta izdevumus 2017. gadam par 1 008 000 eiro.

Lai novērstu neatbilstību, FDP iesaka Ministru kabinetam sagatavot un pieņemt normatīvus, kas kompensētu papildu piešķirto līdzekļu apmēru.

FDP jau iepriekš konstatējusi neatbilstības valdības lēmumā pārdalīt 19,046 miljonus eiro sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēju izdevumu kompensēšanai, taču Finanšu ministrijā atzina, ka līdzekļi sabiedriskā transporta izdevumu kompensēšanai atbilsts fiskālās disciplīnas prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!