Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Pirmdien, 16.oktobrī, Minhenē populārais Ķīnas viedierīču ražotājs "Huawei" prezentēja nākamās paaudzes "Mate" sērijas viedtālruņus – "Mate 10" un "Mate 10 Pro".

Tāpat kā P sērijas viedtālruņi, arī jaunie "Mate" tapuši sadarbībā ar vācu kameru ražotāju "Leica". Tālruņi aprīkoti ar divām galvenajām fotokamerām, kas šķiet nu jau ir kļuvusi par normu augstākas klases viedtālruņiem.

Līdzīgi kā citi telefonu ražotāji, arī "Huawei" šajā sezonā lielu uzsvaru liek uz mākslīgā intelekta spējām. Pašu izstrādātais "Kirin" procesors esot īpaši pielāgots M.I. skaitļošanai. Mākslīgais intelekts palīdzot gan pie fotogrāfiju uzņemšanas un apstrādes, gan daudzu citu uzdevumu veikšanai. Turklāt visas darbības tiek veiktas lokāli nesūtot datus uz datu centru.

"Mate 10" aprīkots ar 5,9 collu, savukārt "Mate 10 Pro" ar 6 collu ekrāniem. Abām ierīcēm ekrāns stiepjas gandrīz līdz korpusa malām, tādejādi maksimāli izmantojot virsmas laukumu. Prezentācijas laikā telefons bieži tika salīdzināts ar vēl neiznākušo "iPhone X", uzsverot, ka tā ekrāna laukums esot mazāks.

Ierīcēs instalēta "Android 8" operētājsistēma un "Huawei" pašu izstrādātā EMUI 8 saskarne. Telefons var darboties divu aplikāciju režīmā, kuru ieslēgt tas automātiski piedāvā konkrētās situācijās.

Līdzīgi kā citus viedtālruņus, arī "Mate 10" var pieslēgt monitoram un lietot tos datora režīmā, taču "Huawei" atšķiras ar spēju šādi darboties bez papildierīces palīdzības. Tālruni var vienkārši pieslēgt ar USB-C vada palīdzību. Turklāt pats tālrunis var kalpot kā skārienpaliktnis datorvides vadīšanai.

Abiem telefona modeļiem ir 4000 mAh akumulators, ko iespējams uzlādēt ar īpaši ātrajā uzlādes režīmā.

Dubultā kamera aprīkota ar 20 megapikseļu melnbalto matricu un 12 megapikseļu krāsaino matricu, savukārt objektīvam ir F1.6 diafragma. Foto apstrādei tiek izmantoti uz reizi divi ISP attēla apstrādes procesori, kas sadarbība ar mākslīgā intelekta skaitļošanu spēj reālā laikā atpazīt daudzus objektus un ainas un automātiski pielāgot kameras uzstādījumus.

Latvijas tirgū jaunie tālruņi būs pieejami novembrī. "Mate 10" cena ir 699 eiro, bet Pro modelim 799 eiro. Papildu par 1395 eiro "Huawei" piedāvā īpašu "Porsche Design" modeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!