Foto: F64

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Finanšu policijas reida, kura pamatā bija LTV žurnālistes-trauku mazgātājas sūdzība par aplokšņu algu maksāšanu, uzņēmuma "Tokyo City" vadība darbiniekiem paziņojusi, ka aplokšņu algas vairs nemaksās, bet turpmāk alga tiks pārskaitīta banku kartēs, pirmdien vēsta LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" (AP).

Par to vēsta videofragments no "Tokyo City" darbinieku sapulces. Pats uzņēmums oficiālus komentārus joprojām nesniedz.

"Paliek likmes tādas pašas, vienkārši, to, ko jūs vēl papildus saņēmāt, to jūs saņemsiet uz kartes," videofragmentā "Tokyo City" Barona ielas filiāles vadītājas Dace Gaspažiņa Korecka skaidro darbiniekiem, norādot, ka "VID mūs ir piespiedis pie sienas."

Kā jau ziņoja AP, līdz šim vairākus gadus šis uzņēmums daļu algas maksāja aploksnēs, par ko netiek maksāti sociālās apdrošināšanas iemaksas. Tagad, ja uzņēmuma solījums piepildīsies, no solītas oficiālās piemaksas sociālās apdrošināšanas iemaksas tiks segtas, vēsta LTV raidījums.

Tiesa, uzņēmums aizvien neplāno atteikties no sistēmas, ka oficiāli netiek apmaksātas virsstundas (dubultā likme), darbs svētkos (dubultā likme), kā arī darbs naktīs, par kurām jābūt 50% piemaksai, ko visu paredz darba likums, atzīmē raidījums. Filiāles direktore darbiniekiem skaidro, ka restorānos nav "svētku stundu" un liek saprast, ka visu šo papildus darbu apmaksās kā prēmijas, kas nozīmētu apiet darba likumdošanu.

Foto: F64

Vēstīts, ka AP uzsācis piecu raidījumu ciklu, kuros skatītāji tiek iepazīstināti ar uzņēmumā "Tokyo City" notiekošo. Aizsega laikā atklāti tādi pārkāpumi kā darbinieku atalgojuma izmaksa aploksnēs, oficiāli neuzskaitītas darba stundas, kā arī nelegāla studentu no Uzbekistānas un Bangladešas nodarbināšana. Izmeklēšanas gaitā iesaistījies arī VID un Finanšu policija. Finanšu policija jau sākusi kriminālprocesu par iespējamajiem likumpārkāpumiem restorānos "Tokyo City".

Ziņots, ka pirms diviem gadiem par izvairīšanos no nodokļu nomaksas pieķēra citu ēdinātāju - "Gan Bei". Pērnā gada jūlijā Vidzemes priekšpilsētas tiesa apstiprināja vienošanos par prasītajiem sodiem krimināllietā.

Restorānu "Tokyo City" pārvaldošā uzņēmuma SIA "Restograd" apgrozījums pērn bija 2,578 miljoni eiro, bet peļņa - 46 566 eiro. SIA "Restograd" dibināta 2013. gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro. "Restograd" pieder Krievijā reģistrētam uzņēmuma "Dogma", liecina aģentūras LETA arhīvs.

VID publiskojamo datu bāzē esošā informācija liecina, ka uzņēmumam "Restograd" uz šī gada 26. augustu nav VID administrēto nodokļu parāda, kas kopsummā pārsniedz 150 eiro. Kopējā nomaksāto nodokļu summa pērn bija 675 030 eiro, tai skaitā 115 780 eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklis un 248 840 eiro Valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!