Foto: LETA

Attīstības finanšu institūcija "Altum" ir parakstījusi ilgtermiņa sadarbības līgumu ar Eiropas Investīciju Fondu (EIF), kas COSME programmas ietvaros uzņēmējiem piedāvās garantijas 15 miljonu eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja "Altum" pārstāvji.

Jaunās programmas garantijas uzņēmumiem, kas nav vecāki par pieciem gadiem, sniegs iespēju saņemt "Altum" aizdevumus bez nodrošinājuma jeb ķīlas.

Beznodrošinājuma aizdevumi ar jaunās programmas garantiju būs pieejami turpmākos trīs gadus, maksimālā aizdevuma summa vienam uzņēmumam būs 150 tūkstoši eiro.

"Pateicoties "Altum" un EIF noslēgtajam līgumam, Latvijas uzņēmumi varēs plašāk izmantot šobrīd Latvijā maz izplatītu iespēju saņemt aizdevumu bez nodrošinājuma. Jaunā programma fokusēsies uz jauniem, dzīvotspējīgiem uzņēmumiem ar izaugsmes potenciālu, kuriem produkta vai pakalpojuma tapšanas stadijā nav nodrošinājuma "Altum" starta aizdevuma saņemšanai. Vienlaikus strādājam, lai jau drīzumā piedāvātu arī beznodrošinājuma mikroaizdevumus, kuri būs pieejami vēl plašākam uzņēmēju lokam. COSME programmas līgums ir vēl viens veids, kā Latvijas uzņēmēji var izmantot tā dēvētā Junkera plāna finansējuma iespējas," sacīja "Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

"Eiropas Investīciju Fonda un "Altum" noslēgtais līgums par COSME garantijām mazajiem un vidējiem uzņēmumiem ir vēl viens apliecinājums, ka Junkera plāns Latvijā strādā un dod konkrētu labumu uzņēmējiem izaugsmes nodrošināšanai un jaunu darba vietu radīšanai. Šī un citu Junkera plāna projektu ietvaros Latvijā tiks piesaistīti vairāk nekā 500 miljoni eiro investīcijās, veicinot valsts attīstību un radot jaunas iespējas uzņēmējdarbības stimulēšanai," norāda Eiropas Komisijas Pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

COSME ir Eiropas Savienības (ES) uzņēmumu konkurētspējas un mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) programma laika posmam no 2014. līdz 2020. gadam, un tās kopējais budžets ir 2,3 miljardi eiro. COSME atbalsta mazos un vidējos uzņēmējus šādās jomās: finansējuma pieejamības uzlabošana, atbalsts jaunu tirgu apgūšanai, konkurētspējas paaugstināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!