Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vācijas zemo cenu veikalu tīkls "Lidl" varētu ienākt Latvijā un Igaunijā nākamajā desmitgadē, ziņo Somijas biznesa laikraksts "Kauppalehti", atsaucoties uz "Lidl" Somijas meitasuzņēmuma vadītāja Lauri Siponena teikto.

"Mēs izvērsīsim darbību Igaunijā un Latvijā nākamajā desmitgadē. Konkrētāku grafiku investīcijām vēl nav," laikrakstam "Kauppalehti" sacījis Siponens.

Telekanāls LNT jūlija beigās vēstīja, ka Latvijā drīzumā varētu ienākt Vācijas zemo cenu veikalu tīkls " Lidl", kas jau iegādājies zemes gabalu vairumtirdzniecības bāzes izbūvei.

Zemesgabala Rīgā, Dzelzavas ielā 75b, kur plānota koku izciršana jaunbūvējama lielveikala dēļ, īpašuma attīstītājs ir SIA "Investīciju aģentūra", kurai ir noslēgts līgums par zemesgabala pārdošanu uzņēmumam SIA "MMS Property", kas savukārt pieder vācu uzņēmumam "CE - Beteiligungs GmbH". Balstoties uz publiski pieejamu informāciju, šis uzņēmums ir " Lidl" ķēdes attīstītājs gan Igaunijā, gan Lietuvā.

"Lidl" veikalu tīkls pagājušajā gadā sāka darbību Lietuvā.

Latvijas tirgū strādājošu mazumtirdzniecības veikalu tīklu pārstāvji iepriekš atzina, ka " Lidl" ienākšana Latvijas tirgū saasinās konkurenci par darbiniekiem, kā arī sniegs darbiniekiem lielāku darbavietas izvēles brīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!