Foto: LETA

Šobrīd ir labs ekonomikas attīstības periods un nav pamata runāt par ekonomikas pārkaršanu, pēc ārkārtas valdības sēdes žurnālistiem teica finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

"Par pārkaršanu noteikti nav runa. Tie trauksmes zvani, kas no atsevišķiem viedokļu līderiem, paudējiem publiskajā telpā tiek uzturēti, manuprāt, ir lieki. Mēs esam daudz darījuši, lai ekonomiku iekustinātu," komentējot bažas par "trekno gadu" atgriešanos, ko pauduši Fiskālās disciplīnas padomes (FDP) pārstāvji, teica finanšu ministre.

"Ir objektīvie faktori, piemēram, Eiropas fondi rada lielāku izaugsmi, bet mēs esam arī īstenojuši nodokļu reformu, kam būs savs pozitīvs efekts. Par to ir jāpriecājas, mums ir izdevies atrast instrumentus, kā tautsaimniecību iekustināt," aicināja Reizniece-Ozola. "Citādi sanāk tā: kad ekonomika pārāk lēni attīstās, tad mēs satraucamies, ka mums vajag lielāku izaugsmi; kad parādās pirmās izaugsmes pazīmes, tad mēs sākam satraukties, ka [viss notiek] pārāk strauji."

Finanšu ministre norādīja, ka svarīgi, lai valstij potenciālais izaugsmes līmenis augtu. "Tur mums daudz mājasdarbu. Piemēram, sakārtojot darbaspēka tirgu," uzsvēra ministre.

Vēstīts, ka iepriekš FDP priekšsēdētājs Jānis Platais norādīja, ka Latvijas ekonomikā parādās "trekno gadu" pazīmes, tāpēc jāgatavojas iespējamajām sekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!