Foto: LETA

Risku apdrošināšanas kompānijas "Balta", kas ietilpst PZU grupā, valdes priekšsēdētājs Bogdans Benčaks maija vidū atstās amatu, pavēstīja kompānijas korporatīvās komunikācijas vadītāja Juta Šteinerte.

Viņa informēja, ka Benčaks ir nolēmis pārtraukt darba gaitas uzņēmumā. Valdes priekšsēdētāja amata pienākumus viņš pildīs līdz 2017. gada 15. maijam.

Nākamais "Baltas" valdes priekšsēdētājs tiks izziņots pēc oficiāla kompānijas padomes lēmuma un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apstiprinājuma.

""Baltas" spēks ir profesionāla komanda, kurai svarīgs ne tikai sasniegtais rezultāts, bet arī tas, kā šis rezultāts tiek panākts. Esmu pārliecināts, ka uzņēmuma jaunais valdes priekšsēdētājs turpinās veiksmīgi īstenot "Baltas" ilgtermiņa mērķus," sacīja Benčaks.

Savukārt PZU grupas valdes loceklis Rodžers Hodžkiss (Rodger Hodgkiss) atzīmēja, ka Benčaks ir paveicis izcilu darbu, vadot PZU grupas darbību Latvijā. "Tāpēc vēlamies teikt lielu paldies par ieguldījumu un atdevi, nodrošinot "Baltas" virzību uz ilgtermiņa mērķu sasniegšanu. Pateicoties Benčaka vadības stratēģijai, kas apvieno stratēģisku domāšanu, inovatīvu pieeju un komunikāciju visos līmeņos, esam stiprinājuši sadarbību ar saviem partneriem un nodrošinājuši strauju uzņēmuma izaugsmi. Esmu pārliecināts, ka jaunais "Baltas" valdes priekšsēdētājs turpinās iesākto, nostiprinot PZU grupas un "Baltas" līdera pozīcijas Latvijas apdrošināšanas tirgū," viņš sacīja.

"Baltas" valdes priekšsēdētāja amatā Benčaks strādā kopš 2014. gada 22. oktobra.

2016. gadā "Balta" prēmijās parakstīja 75,2 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 12 % salīdzinājumā ar 2015. gadu, savukārt kompānijas peļņa bija četri miljoni eiro.

Jau vēstīja, ka 2014.gada jūnija beigās par "Baltas" vienīgo īpašnieku kļuva Polijas apdrošinātājs "Powszechny Zaklad Ubezpieczen S.A." (PZU).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!