Foto: Publicitātes attēli

Rīgā, Maskavas ielā 257, pilnā apmērā sākti multifunkcionālā centra "Akropole" būvdarbi, portālam "Delfi" pavēstīja projekta komunikācijas konsultants Ralfs Vīlands.

No 2016. gada novembra līdz šā gada martam projekta teritorijā Ķengaragā tika īstenoti būvniecības sagatavošanas darbi, tostarp pāļu dzīšana.

Projekta ģenerāluzņēmējs ir būvniecības uzņēmums SIA "Merks" un būvniecību plānots pabeigt 2019. gada janvārī.

Daudzfunkcionālā tirdzniecības centra "Akropole" kopējā platība būs ap 98 tūkstošiem kvadrātmetru, no kuriem aptuveni deviņus tūkstošus kvadrātmetru aizņems biroju telpas. Centrā atradīsies slidotava, kinoteātris, boulinga zāle u.c.

"Akropole" būvniecībā tiks investēti 100,2 miljoni eiro.

Kā "Merks" partneris piesaistīts Lietuvas uzņēmums "Mitnija" UAB, kurš iepriekš ir veicis "Akropolis" tirdzniecības centru būvdarbus Viļņā, Kauņā un Klaipēdā. "Akropole" ēkas tehnisko projektu ir izstrādājis arhitektu birojs "Sarma & Norde arhitekti", bet projekta tehnisko uzraudzību nodrošina uzņēmums SIA "Būvuzraugi LV".

Jau vēstīts, ka 2015. gada nogalē Rīgas pilsētas būvvalde atļāva sākt daudzfunkcionālā tirdzniecības centra "Akropole" būvniecību.

Sākotnēji kompleksa būvniecību bijušās Rīgas porcelāna rūpnīcas (iepriekš M. S. Kuzņecova porcelāna rūpnīcas) teritorijā Ķengaragā bija plānots sākt 2008. gada beigās, bet atklāšana bija ieplānota līdz 2010. gada beigām. Vēlāk ekonomiskās situācijas dēļ būvniecības termiņi tika mainīti.

"Akropolis Group" ir uzņēmumu grupa, kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstītāju un tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā. Patlaban "Akropolis Group" pārvaldībā ir "Akropoles" iepirkšanās un izklaides centri Viļņā, Klaipēdā un Šauļos.

Uzņēmumam pieder arī SIA "Delano", kas pārvalda "CanCan Pizza" restorānu ķēdi, "Delano" pašapkalpošanās restorānus, "Caif Café" kafejnīcas un "Apollo" boulinga centru ķēdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!