Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums "Samsung Electronics" pirmdien paziņoja, ka viedtelefonu "Galaxy Note 7" aizdegšanos izraisījuši bojāti akumulatori.

Iekšējā un arī neatkarīgā izmeklēšanā "secināts, ka akumulatori ir "Note 7" incidentu cēlonis", atzina kompānija.

"Mēs uzņemamies atbildību par mūsu nespēju identificēt un pārbaudīt problēmas, kas radās no akumulatoru konstrukcijas un ražošanas," norādīts "Samsung" paziņojumā.

"Mēs esam veikuši vairākas koriģējošas darbības, lai gādātu, ka tas vairs neatkārtojas," uzsvēra kompānija.

"Samsung" pērn oktobrī paziņoja, ka pilnībā pārtrauc "Galaxy Note 7" ražošanu pēc haotiskas šo ierīču atsaukšanas, kurā tika konstatēts, ka arī apmainītajiem viedtelefoniem pastāv akumulatoru uzsprāgšanas riski.

"Samsung" septembra sākumā paziņoja par 2,5 miljonu "Galaxy Note 7" tālruņu atsaukšanu pēc tam, kad vairākas šīs ierīces bija uzsprāgušas vai aizdegušās.


Kad arī apmainītajiem telefoniem tika novērotas aizdegšanās problēmas, kompānija pieņēma lēmumu pārtraukt "Galaxy Note 7" ražošanu pavisam.

Tajā laikā "Samsung" šajās problēmās vainoja akumulatorus, kurus ražojis kāds nenosaukts piegādātājs.

"Mēs ceram, ka šis gadījums kalpos par iespēju uzlabot litija-jonu akumulatoru drošību ne tikai mūsu uzņēmumā, bet arī visā industrijā. Mēs aktīvi dalīsimies ar to, ko esam iemācījušies, lai sniegtu savu ieguldījumu drošības jomā," pirmdien žurnālistiem sacīja "Samsung Electronics Baltics" telekomunikāciju vadītājs Māris Ķikāns.

"Mēs esam veikuši virkni uzlabojošu pasākumus, lai atgūtu klientu uzticību, tostarp produktu plānošanas posmā ieviesām daudzpakāpju drošības protokolu un 8 soļu akumulatora drošības pārbaudi. Mēs virzīsimies uz priekšu ar pilnveidotiem un uzlabotiem drošības standartiem," norāda Ķikāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!