Foto: LETA

Apdrošināšanas sabiedrība "Balta" ("PZU grupa") pieņēmusi lēmumu par apdrošināšanas atlīdzības izmaksu 450 tūkstošu eiro apmērā kokapstrādes uzņēmumam "Smiltenes koks", informēja uzņēmumā.

Atlīdzība izmaksāta par zaudējumiem, kas radušies septembrī notikušā ugunsgrēka rezultātā.

Ugunsgrēkā nodega "Smiltenes koka" pamata ražotne, skaidu nosūkšanas sistēmas, ražošanas iekārtas un skaidu bunkuri, tāpēc uzņēmums bija spiests darbu ražotnē apturēt uz nenoteiktu laiku.

"Smiltenes koka" līdzīpašnieks Imants Ūdris norāda, ka pašlaik uzņēmums darbojas daļējā režīmā, un pilnā apjomā darbība varētu tikt atsākta tikai nākamgad.

Pašlaik uzņēmumā uzsākti sagatavošanas darbi ražotnes atjaunošanai.

"Baltas" Atlīdzību direktors Ingus Savickis atzīst, ka ugunsgrēku rezultātā nodarītie zaudējumi nereti ir ļoti apjomīgi, un to novēršana prasa gan ievērojamus līdzekļus, gan laiku. "Uzņēmumam tas var nozīmēt uzņēmējdarbības samazināšanu vai pat pārtraukšanu uz nenoteiktu laiku," viņš klāsta. Atlīdzību "Smiltenes kokam" apdrošinātājs nolēma izmaksāt nepilnu divu nedēļu laikā pēc ugunsgrēka.

Kopumā ar ugunsgrēkiem saistītas vislielākās apdrošināšanas atlīdzības visā apdrošināšanas nozares vēsturē, min Savickis.

SIA "Smiltenes koks" ir kokapstrādes uzņēmums, kas darbojas Smiltenē un nodrošina darbavietas 60 cilvēkiem.

"Balta" ietilpst "PZU grupa", kas 2014. gadā apdrošināšanas prēmijās parakstīja 3,95 miljardus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!